Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROŠAO ROK

Ivica Todorić već stekao 90 posto dionica Mercatora?

Ivica Todorić
Foto: Robert Anić/PIXSELL
01.09.2014.
u 20:33

Imenovan je i novi nadzorni odbor Mercatora u kojemu je većinu ljudi imenovao Agrokor, a na čelu mu je Ante Todorić

Još nije poznato koliko je dionica manjinskih dioničara uspio steći Agrokor, no procjene Udruge malih dioničara s oko 16.000 članova i 15-postotnim udjelom u Mercatoru govore kako je Ivica Todorića do danas, do isteka ponude za 46,88 posto preostalih dionica, stekao ukupno oko 90 posto najvećeg slovenskog trgovačkog lanca. Koncern Agrokor za otkup je preostalih 1,76 milijuna dionica Mercatora nudio 86 eura po dionici, za što je osigurao 152 milijuna eura. Po istoj toj cijeni, podsjetimo, od banaka i Pivovarne Laško ranije je kupio 53,12 posto Mercatora za 172 milijuna eura.

Na skupštini dioničara u petak je imenovan novi nadzorni odbor Mercatora u kojemu je većina članova koje je predložio Agrokor. U NO-u će sjediti Damir Kuštrak, Ivan Crnjac, Matej Lahovnik, Darko Knez, Ivica Mudrinić te kao predsjednik Ante Todorić.

>> Konzum i Mercator oglasili prodaju ili davanje u zakup 95 prodavaonica

>> Agrokor zasad ima 70 posto dionica?

Komentara 2

NN
narodne_novine
23:13 02.09.2014.

Kako to da mirovinski fondovi samo kupuju Agrokor ? (Ledo, Mercator...itd)...

Avatar TiinaMaze
TiinaMaze
14:07 02.09.2014.

Čudni su ovi Slovenci,prave se da su superiorni i svi u okolini su za njih balkanci a ti isti im za kikiriki pokupovali zemlju!Iskreno mi ih je žao jer gdje dođe Todorić tu više trava ne raste!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije