Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poslovni duh

Obitelj iz Istre: Počeli su s fast foodom, danas imaju dva hotela

Hotel Peteani
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
1/8
23.11.2017.
u 09:52

''Strah me da mi još nešto ne padne napamet'', kaže vlasnik Serđo Peteani.

Supružnici Armanda i Serđo Peteani iz Istre u ugostiteljstvo su krenuli 1988. otvorivši fast food kiosk u Plomin Luci. Danas imaju dva hotela, piše Glas Istre

Serđo Peteani nemirnog je poslovnog duha te je prije zatvaranja nekadašnjeg poznatog restorana Riva otvorio hotel Flanona (latinski naziv na Plomin) kojeg je uzeo u najam još 2006. Obnova je trajala četiri godine, a otvorenje je bilo 2010. U srpnju prošle godine obitelj je otvorila još jedan hotel, u Labinu. Kako je ispričao vlasnik, u isto su vrijeme izašli iz restorana u Plomin Luci da ne bi sami sebi postali konkurencija. 

Galerija: Zavirite u novi, luksuzni hotel u centru Zagreba

Hotel Peteani
1/24

'Tri objekta bila bi mi previše. Nema smisla imati tri lokala u krugu od 13 kilometara. Bolje da imam dva prava objekta, nego tri 'invalida', rekao je Serđo. Hotel Peteani u Labinu ima četiri zvjezdice, 14 soba, a za interijer je bio zadužen dizajner Željko Burić

'Ne možeš odjednom napraviti hotel. Valja prije proći neke korake'

Na pitanje je li ga bilo strah s obzirom na veliko ulaganje, Serđo Peteani odgovara: ''To je kao da isto pitanje postavite nekome tko se ide penjati na Mount Everest. On to jednostavno radi, voli. Strah me da mi još nešto ne padne napamet.'' Dodao je da je važno ići polako i postupno napredovati. ''Ne možeš odjednom napraviti hotel. Valja prije proći neke korake, steći iskustvo'', rekao je Peteani koji je prije posla s fast foodom bio mesar. 

U novi hotel uložili su oko 11 milijuna kuna, a u posao je uključena cijela obitelj. Uz Armandu i Serđa, tu je i njihov sin Denis te njegova supruga Brigita.

Pogledajte i video: Prvi Cat Caffe u Hrvatskoj

Komentara 1

MU
mulag
13:44 23.11.2017.

sigurno su duzni poreza za koliko i kostaju ta dva hotela

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije