Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Rekordan interes: za državne hotele stiglo 88 ponuda

Među ponudama za hotele Maestral, Jadran, Makarska i Club Adriatic je i velik broj renomiranih domaćih i stranih hotelijera
21. studenoga 2017. u 13:23 1 komentara 885 prikaza

Poziv za privatizaciju posljednjih državnih hotelskih poduzeća – dubrovačkog Maestrala, Hotela Makarska i crikveničkog Jadrana, rezultirao je rekordnim interesom ulagača. Centru za restrukturiranje i prodaju (CERP) pristiglo je na javnim natječajima za prodaju većinskih paketa u tim tvrtkama čak 88 neobvezujućih ponuda, koje su zaprimljene, kako se neslužbeno čuje, i od velikog broja renomiranih domaćih i stranih hotelijera.

25.08.2014., Hvar - Hotel The Palace, dio grupacije hotela Suncani Hvar. Photo: Borna Filic/PIXSELL plan za smanjenje deficita Prodaja imovine počinje s hotelima: Za Sunčani Hvar, Imperijal, Maestral i Jadran dobit će se do 800 milijuna kuna

Najveće zanimanje, očekivano, iskazano je za Hotele Maestral, u kojima država na prodaju nudi svoj 75,32 postotni udjel, a za koji će se u drugi krug pozvati ukupno 40 potencijalnih kupaca.

Za 70,54 posto udjela u Hotelima Makarska javilo se 26 kandidata, a za Jadranovih 75,81 posto želi ukupno 22 investitora.

Konačnu cijenu i druge uvjete pod kojima će se ponuditi većinski paketi turističkog portfelja u drugom obvezujućem krugu, kako Poslovni dnevnik saznaje, bit će utvrđeni već kroz nekoliko dana na sjednici Upravnog vijeća Centra za restrukturiranje i prodaju.

Zainteresiranim ponuđačima bit će omogućeno dubinsko snimanje tvrtki, a predaja obvezujućih ponuda očekuje se do konca ove godine.

Zaključenje tih posljednjih privatizacijskih procesa u turističkom portfelju, uz Club Adriatic u kojemu 15 kandidata koji su iskazali interes u prvom krugu upravo provodi dubinsko snimanje, trebalo bi označiti konačan izlazak države iz vlasništva u hotelskim poduzećima, a Maestral, Jadran i Makarska, te Club Adriatic, bi već u iduću turističku sezonu ušli s novim vlasnicima.

Hotelski kompleks Haludovo 70-ih izložba izgubljeni raj U socijalističkoj kockarnici goste su posluživale 'zečice' ZSE ZSE DANAS: Crobexi crveni, Hoteli Maestral porasli za 8,05 posto hotel Maestral Državna imovina Prodaja počinje s udjelima u hotelima Maestral i Imperial
Deceuninck grupa
PROIZVODNJA I EKOLOGIJA
Mogu li uspješno poslovanje na globalnom tržištu i zaštita okoliša ići ruku pod ruku? Jer kako stvari stoje, uskoro će morati