Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Institutu IGH novi ugovor vrijedan preko 29 milijuna kuna

Institut IGH predvodi konzorcij koji će projektirati brzu cestu Mostar – Široki Brijeg – granica s Republikom Hrvatskom, dionicu Polog – granica RH
14. srpnja 2020. u 08:26 0 komentara 813 prikaza
Foto: IGH
Pogledajte galeriju 1/3

Institut IGH, d.d. je kao vodeći član zajednice ponuditelja, uz IGH d.o.o. Mostar, Integru d.o.o. Mostar te GEOCON d.o.o. Čitluk, potpisao ugovor s JP Autoceste Federacije BiH d.o.o. za izradu idejnog i glavnog projekta brze ceste Mostar-Široki Brijeg-granica RH, dionica Polog-granica RH (40,5 km) približne vrijednosti od 29,9 milijuna kuna (7.765.911,00 BAM).

Huawei Watch GT 2e Pametni trening Pametni sat za profesionalne sportaše i rekreativce koji koristi i naš Ironman

Institut IGH d.d. i njegovi partneri imaju rok od 18 mjeseci za izradu idejnog i glavnog projekta brze ceste Polog – Široki Brijeg – granica RH, izvođenje istražnih radova za potrebne idejnog projekta, izraditi studiju izvodljivosti , studiju utjecaja na okoliš kao i druge studije definirane ugovorom, priopćeno je iz IGH-a.

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine još 2016.godine usvojila je Okvirnu strategiju prometa Bosne i Hercegovine i Transportnu strategiju Federacije, kojom je brza cesta Mostar sjever- Široki Brijeg – granica RH definirana kao jedna od prioritetnih dionica.

Brzom cestom Mostar sjever – Široki Brijeg – granica RH rasteretit će se cestovna mreža grada Mostara, te će ona ujedno biti i sjeverna obilaznica grada. Direktnom vezom s autocestom na koridoru Vc, omogućit će se usmjeravanje s petlje Mostar sjever na koridor Vc prema gradu Široki Brijeg i općini Grude, te u konačnici do granice s Republikom Hrvatskom gdje će se brza cesta priključiti na cestovnu mrežu Hrvatske. Brza cesta od mjesta Polog direktno se nastavlja na južnu obilaznicu grada Mostara i omogućiti će dobru cestovnu povezanost zapadnohercegovačke županije s postojećom cestovnom mrežom, a prije svega s koridorom Vc.

DRAGO MEKTIĆ Bivši ministar BiH pohvalio se pjena-partyjem pa razbjesnio sve

Od značajnijih ugovora za Institut IGH d.d. u Bosni i Hercegovini, prošle godine zaključen je Ugovor o nadzoru Termoelektrane Banovići ugovorne vrijednosti oko 15,7 milijuna kuna. Također, vrijedno je spomenuti i Ugovor o nadzoru izvođenja radova projekta Most na Savi kod Gradiške u vrijednosti od oko 8,2 milijuna kuna za IGH, izvijestili su iz te tvrtke.

Ovo je već šesti značajniji potpisani ugovor za Institut IGH d.d. u posljednje vrijeme. Naime, nedavno su potpisani ugovori s Hrvatskim cestama o nadzoru izgradnje i rekonstrukcije triju prometnica vrijednih 12,3 milijuna kuna, ugovor s tvrtkom Autocesta Rijeka Zagreb o nadzoru sanacije Krčkog mosta vrijedan nešto više od milijun kuna te Ugovor o nadzoru na obnovi pruge Zagreb Zapadni kolodvor – Savski Marof vrijednosti 5,3 milijuna kuna.

POLICIJA SVE SNIMILA
Kako se radilo u aferi Janaf: Kovačević je naručivao eskort dame, a Grgić strahovao da ga netko vidi
Park prirode Papuk
SUDJELUJTE U AKCIJI
Prijavite se za akciju „Tjedan odmora vrijedan“ i promovirajte svoje promotivne ponude
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.