Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
digitalni centar kompetencija

IBM u Varaždinu i Zagrebu otvorio Digital Excellence Hub

Foto: PR
30.01.2020.
u 12:43

IBM-ovi iX lokalni stručnjaci, razvojni inženjeri, dizajneri i stručnjaci za digitalizaciju iz dva ureda radit će kao integrirani tim te će u svom radu koristiti znanja i vještine s područja novih tehnologija kao što su umjetna inteligencija i blockchain.

IBM je otvorio Digital Excellence Hub u Hrvatskoj i to na dvije lokacije u Zagrebu i Varaždinu gdje je ukupno zaposleno više od stotinu razvojnih inženjera, dizajnera i digitalnih stručnjaka. Radi se o jednom od prvih IBM-ovih centara kompetencija za digital iz kojih će lokalni IBM-ovi stručnjaci pružati napredne usluge korisnicima iz Hrvatske i svijeta. Digital Excellence Hub obuhvaćat će dva IBM iX studija koje je u protekle četiri godine otvorila tvrtka ecx.io, članica IBM-ove iX obitelji.

IBM-ovi iX lokalni stručnjaci, razvojni inženjeri, dizajneri i stručnjaci za digitalizaciju iz dva ureda radit će kao integrirani tim te će u svom radu koristiti znanja i vještine s područja novih tehnologija kao što su umjetna inteligencija i blockchain.

– Digital Excellence Hub predstavlja važno mjesto za naše korisnike gdje tvrtke iz različitih industrijskih grana mogu dobiti na jednom mjestu znanja, vještine i rješenja koja su im potrebna za digitalnu transformaciju poslovanja, stvaranje inovacija te naprednog korisničkog iskustva – rekao je Tomislav Balun, poslovni direktor, IBM Hrvatska te dodao kako je IBM u Hrvatskoj u proteklih 25 godina aktivnostima i inicijativama sudjelovao u tehnološkom razvoju zemlje te vjeruje da će i sada pomoći u razvoju vještina potrebnih za zanimanja budućnosti.

Mario Horvat, direktor ecx.io Hrvatska, tvrtke koja je dio obitelji IBM iX istaknuo je kako je ponosan na zaposlenike u Hrvatskoj te rast koji su ostvarili u protekle četiri godine. – Naš tim je visoko obrazovan, talentiran i motiviran – kazao je Mario Horvat.

Ključne riječi
IBM

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije