Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

IBM objavio primjere uspješne suradnje s bankama iz regije

Među vertikalama industrije, telekomunikacije i bankarstvo su vodeći u pogledu potrošnje na IT tržištu
12. rujna 2019. u 12:25 0 komentara 88 prikaza
IBM
Foto: IBM
Pogledajte galeriju 1/3

IBM je na regionalnoj konferenciji za jugoistočnu Europu THINK South East Europe Summit objavio primjere uspješne suradnje s bankama iz regije, među kojima su Zagrebačka banka, slovenski Bankart, Banca Intesa iz Srbije, mađarska OTP grupa, Raiffeisen Romania i bugarska DSK banka.

Saša Salomon Code Consulting Vukovarska priča o uspjehu: 'Nisam niti sanjao da ćemo toliko daleko dogurati'

Ukupna potrošnja na IT u srednjoj i istočnoj Europi, uključujući zemlje jugoistočne Europe, nastavit će svoj pozitivni zamah dosežući 127,3 milijarde dolara u 2019. godini, prema Svjetskom polugodišnjem vodiču za IT potrošnju: Veličina industrije i kompanija koji je objavila International Data Corporation (IDC). Među vertikalama industrije, telekomunikacije i bankarstvo su vodeći u pogledu potrošnje na IT tržištu, priopćio je IBM.

U IBM-u kažu kako pružaju podršku za „back office“ sustave za 90% svjetskih banaka, a 19 od prvih 20 banaka Fortune 500 i financijskih institucija koriste IBM Cloud.

U priopćenju navode kako se trendovi na području bankarske industrije ubrzano mijenjaju - velik broj novih regulativa te sve kompleksniji zahtjevi korisnika pokreću značajne promjene u bankarskom sektoru. 

 

Gorenje WaveActive
ONI RADE DOK SE VI ODMARATE
Kako život učiniti jednostavnijim?

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.