Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Konferencija

IBM objavio primjere uspješne suradnje s bankama iz regije

IBM
Foto: IBM
1/3
12.09.2019.
u 12:25

Među vertikalama industrije, telekomunikacije i bankarstvo su vodeći u pogledu potrošnje na IT tržištu

IBM je na regionalnoj konferenciji za jugoistočnu Europu THINK South East Europe Summit objavio primjere uspješne suradnje s bankama iz regije, među kojima su Zagrebačka banka, slovenski Bankart, Banca Intesa iz Srbije, mađarska OTP grupa, Raiffeisen Romania i bugarska DSK banka.

Ukupna potrošnja na IT u srednjoj i istočnoj Europi, uključujući zemlje jugoistočne Europe, nastavit će svoj pozitivni zamah dosežući 127,3 milijarde dolara u 2019. godini, prema Svjetskom polugodišnjem vodiču za IT potrošnju: Veličina industrije i kompanija koji je objavila International Data Corporation (IDC). Među vertikalama industrije, telekomunikacije i bankarstvo su vodeći u pogledu potrošnje na IT tržištu, priopćio je IBM.

U IBM-u kažu kako pružaju podršku za „back office“ sustave za 90% svjetskih banaka, a 19 od prvih 20 banaka Fortune 500 i financijskih institucija koriste IBM Cloud.

U priopćenju navode kako se trendovi na području bankarske industrije ubrzano mijenjaju - velik broj novih regulativa te sve kompleksniji zahtjevi korisnika pokreću značajne promjene u bankarskom sektoru. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije