Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA 149 LOKACIJA

Hrvatski Telekom proširio ponudu gigabitnih brzina 5G mreže u gradovima diljem Hrvatske

Slavonski Brod: Na području grada puštena u rad 5G mreža Hrvatskog Telekoma
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/3
19.08.2021.
u 16:34

Sa 600 5G baznih stanica od čega na čak 149 lokacija omogućava ultra velike brzine, HT potvrđuje status najveće i najbrže 5G mreže pokrivajući pritom 2 milijuna građana

Hrvatski Telekom podiže industrijske standarde omogućavajući gigabitne brzine u više gradova diljem Hrvatske te omogućavajući korisnicima da uživaju u novoj eri evolucije mobilne mreže.

Korisnici u Zagrebu, Splitu, Osijeku, Rijeci, Dubrovniku, Karlovcu, Puli, Slavonskom Brodu, Šibeniku, Varaždinu, Velikoj Gorici i Zadru tako već ostvaruju brzine iznad jednog gigabita u sekundi što je ekvivalent prijenosu dva sata dugog videa u HD rezoluciji za 20-ak sekundi. 

Hrvatski Telekom lider je kad su u pitanju 5G prekretnice u Hrvatskoj pa je tako prvi uveo komercijalnu 5G mrežu u Hrvatsku, prvi testirao gigabitne brzine, uveo 5G campus mrežu i 5G roaming. 

Sa 600 5G baznih stanica od čega na čak 149 lokacija omogućava ultra velike brzine, HT potvrđuje status najveće i najbrže 5G mreže pokrivajući pritom 2 milijuna građana.

Foto: Hrvatski Telekom

5G mobilna mreža Hrvatskog Telekoma pomoći će transformaciju i modernizaciju poslovanja, povećat će učinkovitost mnogobrojnih industrija, ubrzat će razvoj društva budućnosti i pametnih gradova te će unaprijediti proizvodnju, obrazovanje, zdravstvo, poljoprivredu, energetiku, promet, gaming, turizam kao i naše svakodnevne živote.

Svim svojim korisnicima, u pojedinim tarifama u razdoblju do 30. rujna 2021. godine, Hrvatski Telekom, bez dodatnih troškova, nudi mogućnost korištenja 5G mreže za što je potrebno nalaziti se na području pokrivenosti 5G mrežom i imati kompatibilan 5G uređaj. 

VIDEO Stopa inflacije u srpnju 2,8 posto, najviša od travnja 2013.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar SMECHAR
SMECHAR
15:07 22.08.2021.

I da Vam onda mjesečno uz ono što imam doma ostavljam po 1.000 kn. Ne hvala. Saberite se i dajte nešto normalno u nekoj tarifi inače budem otkazao i ovo što imam sada.

MO
montello
16:17 24.08.2021.

I dalje sporo

FM
fmica
16:47 19.08.2021.

HT je pokušaj telekoma,izbjegavam u širokom luku....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije