Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatsko-britanski startup

Homible dobio investiciju od 120 tisuća funti

Ilustracija
Privatna arhiva
21.06.2018.
u 10:12

Prop-tech tvrtka Homible zatvorila je seed investiciju South Central Venturesa kako bi kreirala digitalno upravljanje nekretninama.

Hrvatsko-britanski startup Homible dobio je seed investiciju od South Central Venturesa i investitora anđela od 120 tisuća funti. Ulaganje će Homible iskoristiti da ojača tim u Hrvatskoj i da se jače pozicionira na tržištu Velike Britanije te uvede upravljanje nekretninama u digitalnu eru.
Homible je prop-tech startup što označava tvrtku koja se bavi nekretninama i svim njenim aspektima ali u digitalnom okruženju. Većina postojećih startupa trudi se riješiti samo jedan dio problema i zanemaruje cjelinu. Stoga je Homibleov tim našao rješenje koje, kako ističu, počinje u našim domovima. Domovi bi trebali, a sada napokon i mogu biti, središnja točka online upravljanja svim aspektima nekretnine.

Simulacija domova online

Homible je već aktivan na britanskom tržištu, s velikom i rastućom korisničkom bazom i zajednicom nekretnina. Surađuju s inovativnim prop-tech tvrtkama s kojima radi na izgradnji cjelovitog holističkog pristupa u kojem korisnici upravljaju svim nekretninama pod jednim krovom. 
Riječ je o jednostavnoj simulaciji stvarnih domova u kojima su u isto vrijeme upravlja brojnim uslugama. Simulirajući domove u online okruženju stvara se početni potencijal za kreiranje digitalne verzije kompletnog upravljanja nekretninama. Homible će tako pomoći vlasnicima nekretnina u smanjenju vremena koje provode u upravljanju i brizi o administrativnim poslovima vezanima za kućanstvo. Koristeći se Homibleovom platformom moguće je plaćati, upravljati i administrirati razne usluge poput električne energije, grijanja, osiguranja, broadband interneta, troškova vezanih za mobilne telefone, vozila, kućne ljubimce itd, naglašavaju u Homibleu te dodaju kako je to sve dio mnogo većeg master plana za stvaranje nove ere upravljanja nekretninama.

Homible su osnovali prije više od godinu dana u Splitu Stephen Geran (CEO), Josip Medić (CTO) i Josip Bojčić s ciljem pomaganja vlasnicima, najmoprimcima i najmodavcima u boljem upravljanju nekretninama.

Facebook za nekretnine

Integriranjem postojećih i brojnih inovativnih rješenja, kreirali su jedinstveno iskustvo (poput Facebooka za nekretnine) i pustili ga u rad početkom godine.
– Izvrsno je što smo u ovako ranoj fazi razvoja dobili potporu South Central Venturesa, koja će nam pomoći u postavljanju temelja naše velike vizije za tržište nekretnina. Kratkoročno, ulaganje ćemo iskoristiti za izgradnju svojeg tima i marketinške aktivnosti s ciljem privlačenja ranih korisnika – kaže Stephen Geran, CEO i suosnivač Homiblea.

Izuzetno smo uzbuđeni jer podupiremo tim iskusnih poduzetnika na njihovom novom pothvatu – razvijanju uslugu koja će olakšati svakodnevni život, poručuje Jure Mikuž, Managing Partner u South Central Venturesu.

Ilustracija
1/14
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije