Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Digitrans

FOI i TICM učit će tvrtke digitalnoj transformaciji

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/3
08.01.2018.
u 16:40

Varaždinski Fakultet organizacije i informatike i Tehnološko-inovacijski centar Međimurje u projektu 14 europskih institucija

Kao dio tima od 14 europskih institucija u projektu Digital Transformation in the Danube Region – Digitrans vrijednog 2,106 milijuna eura pridružio se varaždinski Fakultet organizacije i informatike (FOI) i Tehnološko-inovacijski centar Međimurje (TICM).

Cilj Digitransa financiranog iz EU programa Interreg osuvremenjivanje je poslovnih modela malih i srednjih poduzeća te start-upa. Učinkovito upravljanje digitalnom transformacijom poduzeća zahtijeva nove pristupe i paradigme poslovanja, pojašnjavaju iz FOI-ja.

– Fakultet pored temeljne misije djeluje i kao gospodarski subjekt i zapošljava mlade stručnjake. U okviru Digitransa razvija se metodika za digitalnu transformaciju malih i srednjih poduzeća. Izuzetno smo prisutni u gospodarstvu države i djelujemo društveno odgovorno. To je važno jer mala i srednja poduzeća nemaju kapacitete velikih korporacija za podizanje organizacijske zrelosti te im je partnerski odnos akademske zajednice važna uporišna točka razvoja – za Poslovni dnevnik komentirao je dekan FOI-ja Neven Vrček.

Na čelu njihova tima stručnjaka i istraživača profesor je s Katedre za razvoj informacijskih sustava Vjeran Strahonja. TICM je, pak, ističe direktor Ivan Plačko, zadužen za što kvalitetniji transfer metode u gospodarstvo te njenu primjenu u transformaciji poslovanja tvrtki primjenom IT-a. Na radionicama i savjetovanja će se osmišljavati novi ili dorađivati postojeći poslovni modeli.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije