Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pružatelji usluga i - prijevara

Hanfa upozorava na platforme koje ne može nadzirati

Ilustracija
Foto: Pixabay
1/3
25.03.2022.
u 23:49

Oba društva koja upravljaju platformama registrirana su na istoj adresi na Svetom Vincentu i Grenadinima, otočnoj državi u Karipskom moru

Hrvatska agencija za nadzor financijskog tržišta upozorila je domaće ulagatelje da ne trguju putem platformi tradevtech.io i eenmarket.group te s društvima UMedia LLC i Bodacious Consulting LLC koja njima upravljaju. Također, regulator je upozorio da ne prihvaćaju ponude za trgovanje njihovih prodajnih predstavnika.

Navedene internetske platforme i društva koja njima upravljaju nemaju odobrenje za pružanje investicijskih (brokerskih) usluga na području RH. Hanfa nije nadležna za nadzor zakonitosti njihova poslovanja niti može utjecati na zaštitu prava i interesa ulagatelja koji poslovni odnos uspostavljaju s takvim osobama, priopćeno je iz Agencije uz napomenu kako se “kod takvih pružatelja usluga vrlo često radi i o nekom obliku prijevare”.

Riječ je o internetskim platformama za trgovanje ugovorima za razlike, odnosno CFD-ovima, trgovanje na Forex tržištu te trgovanje drugim financijskim instrumentima i proizvodima, a oba društva koja upravljaju platformama registrirana su na istoj adresi na Svetom Vincentu i Grenadinima, otočnoj državi u Karipskom moru.

Hanfa ne može potvrditi vjerodostojnost takvih stranica ni garantirati za točnost informacija koje se na njima nude, no potencijalni ulagatelji mogu uzeti u obzir i te informacije kod donošenja odluke o eventualnom početku trgovanja preko tih platformi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije