Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NJIHOVA PROGNOZA

Pitali smo stručnjake: Čeka li nas teška kriza ako Rusija bankrotira

16.03.2022.
u 19:06

Imovina osiguravajućih društava tek je s 0,5% izložena direktnim ulaganjima u financijske instrumente izdavatelja iz Rusije.

Komentara 8

Avatar future Gohan
future Gohan
20:41 16.03.2022.

Sve ok, neču glumiti ekonomskog stručnjaka, ali da Rusima ide teško vrijeme, ide, itekako, itekako.... po zasluzi. Da Putin i stane, sankcije ostaju, još duugooo, predugo za ozbiljan napredak, Rusi budu živjeli ko u doba sovjeta, Lada jedino prijevozno sredstvo, mobiteli i laptopi kineski šrot, večina bijele tehnike na razini kako upisah sovjeta, jedini luksuz kineska elektronika plačena plinom pa tako samo dostupna rijetkim službenicima, ukratko stara "dobra"vremena, dok na zapadu high tech, rusima šibice budu in tehnologija, no, hej nisu propali ni sjeverno korejci ko nacija, neče ni rusi, neće živjet ko amer ili švaba, čak i mi hrvati budemo amerika za rusa, već svakodnevni život ko sj. korejac, i to bude to. No, pitam se postoji li ijedan stručnjak da pod hitno pokrene državu u poticajima da se zasije slavonija, kako su joj tepali žitnica europe, ok domaće i strane kompanije žive od mešetarenja uvozom, ali zašto država ne bi zaradila silne miljarde € na žitu i suncokretu? Kad kažu koštati će kila brašna/ulja ko kila zlata....

LU
luce_
20:09 16.03.2022.

Rusija je imala manje od 20% drzavnoga deficita kada sam zadnji put gledala, tako da o kojem bankrotu vi pricate? Rusija moze jedino biti gurnuta u fiktivni bankrot agresivnim sankcijama, ali to nema nikakve veze sa stvarnim stanjem stvari na trenu. Tko je STVARNO bankrotirao to su ovi gore u Briselu i Berlinu. Rusija je prebogata zemlja prirodnim resursama, jedina zemlja na svijetu, uz Ameriku, kojoj NITKO ne treba da prezivi, posto ima sve svoje resurse na raspolaganju energiju i hranu. Cak i da ( fiktivno ) bankrotira Rusija, ne moze joj biti nista, a tko ce stradati to je Europa. Ameriku sve to skupa ce samo lagano zapljusnuti kao proljetna kisa, a vi u Europi idete u totalni POTOP!!!

DU
Deleted user
19:57 16.03.2022.

stvar je jednostavna. ne da nas čeka nego je već počela. ali ne obična recesijska. ovo će biti valutna, inflatorna i kreditna šrinkinflacija. pitajte ljude koji sad posluju u ovim otežanim uvjetima kako im ide pronalazak rezervnog kupca i naplata kod zaostalih dugova. ali to su ljudi u realnom sektoru. bitno je da je uhljebima dobro. ali ni njima neće to trajati zadugo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?