Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
velika investicija

Grad Varaždin prodaje zemljište informatičkoj tvrtki: Žele najveću industrijsku zonu u Hrvatskoj

Biškupec: Varaždinski gradonačelnik Čehok obišao radove u Sajmišnoj ulici
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
21.08.2020.
u 09:05

Ako se Brezje uspije u cijelosti pretvoriti u industrijsku zonu, kompletan trošak obrade i zbrinjavanja nagomilanih bala otpada, ako pomognu fond i država, uspjet će se, vjeruje, pokriti prodajom zemljišta investitorima

Varaždinsko Gradsko vijeće jučer je izglasalo odluku o prodaji 7500 četvornih metara zemljišta u Gospodarskoj zoni Brezje tvrtki Adimo iz Zagreba, i to po cijeni od 20 eura po kvadratu, ukupno 150.000 eura.

- Riječ je o vrlo važnoj investiciji ne samo zbog toga što se radi o informatičkoj industriji i o tvrtki koja već radi i posluje u Varaždinu, i koja se sada širi i zapošljava mlade inženjere, nego i zbog toga što je to upravo početak projekta pretvaranje Brezja u veliku industrijsku zonu. Usuđujem se reći u najveću industrijsku zonu takvog tipa. Idemo s novim tehnologijama, s informatičkom industrijom, s industrijom solarnih panela, industrijom za potrebe zaštite okoliša, metalskom industrijom i industrijom usluga - komentirao je gradonačelnik Ivan Čehok.

Ako se Brezje uspije u cijelosti pretvoriti u industrijsku zonu, kompletan trošak obrade i zbrinjavanja nagomilanih bala otpada, ako pomognu fond i država, uspjet će se, vjeruje, pokriti prodajom zemljišta investitorima. 

Ugovor s tvrtkom čije je sjedište u Švicarskoj bit će potpisan vjerojatno u rujnu, nakon čega će joj biti izdana i građevinska dozvola. Vlasnik tvrtke Adimo je Kalono AG iz Švicarske. Adimo je član poslovne grupacije Emil Frey kojoj je glavna djelatnost trgovina i popravak automobila, a poslovnu zgradu s IT uredima koju planiraju izgraditi, uloživši oko 700.000 eura, koristila bi tvrtka Emil Frey Digital, mlada IT tvrtka u razvoju.

Komentara 2

DU
Deleted user
10:07 21.08.2020.

150 000 EUR-a za 3/4 ha nije cijena koja bi investitora oborila s nogu u poravnanju s priobaljem. U svakom slučaju Varaždin sustavno stvara uvjete za boljitak svojih mještana. Nadam se da će Varaždin realizirati postavljen cilj najveće industrijske zone,, jer takve ciljevi drugi gradovi sjeverozapadne HR nemaju.

Avatar prahrvat
prahrvat
09:35 21.08.2020.

ovi gore rade na budućnosti. bravo! ne treba ostatak hrvatske tražiti uzore koznagdje. imamo ih

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije