Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Grad Varaždin prodaje zemljište informatičkoj tvrtki: Žele najveću industrijsku zonu u Hrvatskoj

Ako se Brezje uspije u cijelosti pretvoriti u industrijsku zonu, kompletan trošak obrade i zbrinjavanja nagomilanih bala otpada, ako pomognu fond i država, uspjet će se, vjeruje, pokriti prodajom zemljišta investitorima
21. kolovoza 2020. u 09:05 2 komentara 1121 prikaza
Biškupec: Varaždinski gradonačelnik Čehok obišao radove u Sajmišnoj ulici
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Varaždinsko Gradsko vijeće jučer je izglasalo odluku o prodaji 7500 četvornih metara zemljišta u Gospodarskoj zoni Brezje tvrtki Adimo iz Zagreba, i to po cijeni od 20 eura po kvadratu, ukupno 150.000 eura.

Iz radionice Varaždinca Siniše Vugrek Nijemci su već počeli naručivati ručno rađene kamp-prikolice “made in Croatia”

- Riječ je o vrlo važnoj investiciji ne samo zbog toga što se radi o informatičkoj industriji i o tvrtki koja već radi i posluje u Varaždinu, i koja se sada širi i zapošljava mlade inženjere, nego i zbog toga što je to upravo početak projekta pretvaranje Brezja u veliku industrijsku zonu. Usuđujem se reći u najveću industrijsku zonu takvog tipa. Idemo s novim tehnologijama, s informatičkom industrijom, s industrijom solarnih panela, industrijom za potrebe zaštite okoliša, metalskom industrijom i industrijom usluga - komentirao je gradonačelnik Ivan Čehok.

Ako se Brezje uspije u cijelosti pretvoriti u industrijsku zonu, kompletan trošak obrade i zbrinjavanja nagomilanih bala otpada, ako pomognu fond i država, uspjet će se, vjeruje, pokriti prodajom zemljišta investitorima. 

FOI Varaždin burna sjednica Varaždin: Grad se zadužuje izdavanjem obveznica u vrijednosti 67 milijuna kuna

Ugovor s tvrtkom čije je sjedište u Švicarskoj bit će potpisan vjerojatno u rujnu, nakon čega će joj biti izdana i građevinska dozvola. Vlasnik tvrtke Adimo je Kalono AG iz Švicarske. Adimo je član poslovne grupacije Emil Frey kojoj je glavna djelatnost trgovina i popravak automobila, a poslovnu zgradu s IT uredima koju planiraju izgraditi, uloživši oko 700.000 eura, koristila bi tvrtka Emil Frey Digital, mlada IT tvrtka u razvoju.

Zadar: Testiranje na Covid-19 u Općoj bolnici
PISMO OBIŠLO HRVATSKU
Prebolio COVID-19 pa otkrio što morate imati doma: 'Korona boli kao sam vrag'
NOVA REVOLUCIJA POLJOPRIVREDE
Star Trek na hrvatskoj njivi: Dronovi snimaju štetnike, AI zbraja kukuruz, traktor sam vozi...
  • Avatar kiselica
    kiselica:

    150 000 EUR-a za 3/4 ha nije cijena koja bi investitora oborila s nogu u poravnanju s priobaljem. U svakom slučaju Varaždin sustavno stvara uvjete za boljitak svojih mještana. Nadam se da će Varaždin realizirati postavljen cilj najveće industrijske zone, ... prikaži još!, jer takve ciljevi drugi gradovi sjeverozapadne HR nemaju.

  • Avatar prahrvat
    prahrvat:

    ovi gore rade na budućnosti. bravo! ne treba ostatak hrvatske tražiti uzore koznagdje. imamo ih