Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Automobilsko tržište

Ford prodao 43 posto više automobila od General Motorsa

ford focus
03.03.2010.
u 09:19

Nakon što je Toyota morala povući svoje automobile s tržišta zbog problema s papučicom za gas i kočnica, povećala se prodaja Fordovih automobila.

Ford je objavio 43 posto veću prodaju automobila u SAD-u u odnosu na najvećeg rivala General Motors, prenosi BBC. Fordu je krenulo nakon što je Toyota zbog kvarova morala povući neke svoje automobile s tržišta te je prijavila pad prodaje od 8,7 posto. Najveći svjetski proizvođač automobila General Motors - pod čijim je okriljem i Toyota - s tržišta je povukao više od osam milijuna automobila zbog problema s kočnicama i gasom. Unatoč tome pad prodaje i nije toliko velik koliko su u GM-u očekivali.

- Iznenađen sam koliko smo unatoč svemu automobila prodali - rekao je Bob Carter, dopredsjednik Toyote. I Nissan, Honda te Hyundai zabilježili su povećanu prodaju u veljači.

Komentara 2

UK
Ugo Kajvez
22:28 03.03.2010.

Đe ba onaj rvacki auto što ga goni elektrika??

KO
komunalac
12:37 15.03.2010.

Sramotno, čak i bezobrazno ponašanje uredništva Večernjeg Lista prema čitaocima. Da li zbog štednje na lektorima il ne, ali ovakvi propusti u drugim najačim dnevnim novinama koje sebe smatraju \"ozbiljnom\" tiskovinom ipak se ne bi trebale događati. Izgleda da sese lektoriranje teksta vrši samo na udarnim člancima, a za to vrijeme ostale rublike proživljavaju kalvariju novinarskog smeća. Za činjenicu da je novinar napisao da je Toyota pripada GM-u i ostao živ, te da je ušlo u rotaciju netko bi trebao ostati bez honorara ovaj mjesec. To je doslovce stvar koja bi se trebala ispravno napisati , barem u rublici Auti. Glavni urednik Večernjeg lista ovim vrijeđa inteligenciju ciljne skupine čitatelja. Zar stvarno mislite da to nikme ne smeta i da izvan rublike politika i gospodarstvo ne postoji ništa vrijedno truda. Niste bolji od 24 sata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije