Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jadransko-jonska regija

EUSAIR traži stručnjake za inovacije u održivom turizmu

Izlazak sunca iznad šibenske rive
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
25.09.2020.
u 15:23

Po prvi puta će se na razini EUSAIR destinacija kreirati baza znanja koja će pratiti inovativne politike upravljanja EUSAIR destinacijama

Ministarstvo turizma i sporta kao partner na EUSAIR Facility Point projektu, raspisalo je poziv za dostavu ponuda za nabavu usluge vanjskog stručnjaka za inovacije u održivom turizmu. Kako navode, cilj te nabave, čija je vrijednost 106 000 kuna, je ugovoriti usluge stručnjaka čiji će zadatak biti prepoznavanje inovativnih trendova u održivom turizmu i koji će izraditi preporuke za uvođenje takvih praksi u razvoju destinacija održivog turizma Jadransko-jonske regije.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Do travnja 2022. stručnjaci će imati zadatak pratiti inovativne politike upravljanja EUSAIR destinacijama, inovativne trendove u pristupu korisnicima i uvođenju inovativnih novih tehnologija kao alata vidljivosti i promocije. Stručnjaci će svojim preporukama stvarati bazu znanja s odgovorima na pitanja važnima za EUSAIR destinacije:
-    koji su trendovi u inovacijama u sadržaju i interpretaciji prirodnih i kulturnih atrakcija,
-    koji su trendovi u smještajnom i pratećim sadržajima destinacija, te
-    koji su trendovi u načinima uključivanja stanovništva turističkog područja u razvoj destinacije?

Po prvi puta će se na razini EUSAIR destinacija kreirati baza znanja koja će pratiti inovativne politike upravljanja EUSAIR destinacijama, a preporuke će se moći koristiti za razvoj  modela održivog upravljanja destinacijama, razvoj inovativnih turističkih proizvoda, razvoj poduzetničkih modela, tehnološke podrške poslovnim modelima i obogaćivanje obrazovnih programa za turističke stručnjake.

Ova aktivnost strategije financirana je iz bespovratnih sredstava INTERREG ADRION programa Europske unije kroz EUSAIR Facility Point projekt, a detalje poziva, otvorenog do 1. listopada, možete pronaći na stranicama Ministarstva turizma i sporta RH https://mint.gov.hr/pristup-informacijama/nabava/jednostavna-nabava/pozivi-na-dostavu-ponuda/11996

Ovime se nastavlja pozitivan trend jačanja kapaciteta i ugovaranja stručne potpore provedbi EUSAIR-a. Ovoga su ljeta potpisana dva ugovora, jedan za usluge razvoja tri „flagship“ strateška projekta održivog turizma s konzorcijem koji čine Institut za turizam i WYG savjetovanje d.o.o. iz Zagreba, vrijedan 1.526.000 kuna te 750.000 kuna vrijedan ugovor za konzultantske usluge za praćenje i vrednovanje 4. stupa „Održivi turizam“ EU Strategije za jadransku i jonsku makro regiju sa zajednicom ponuditelja koju čine Institut za razvoj i međunarodne odnose IRMO i Ecorys Hrvatska d.o.o" , navodi se u priopćenju. 


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije