Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Gospodarstvo

EUSAIR traži stručnjake za inovacije u održivom turizmu

Po prvi puta će se na razini EUSAIR destinacija kreirati baza znanja koja će pratiti inovativne politike upravljanja EUSAIR destinacijama
25. rujna 2020. u 15:23 0 komentara 166 prikaza
Izlazak sunca iznad šibenske rive
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Ministarstvo turizma i sporta kao partner na EUSAIR Facility Point projektu, raspisalo je poziv za dostavu ponuda za nabavu usluge vanjskog stručnjaka za inovacije u održivom turizmu. Kako navode, cilj te nabave, čija je vrijednost 106 000 kuna, je ugovoriti usluge stručnjaka čiji će zadatak biti prepoznavanje inovativnih trendova u održivom turizmu i koji će izraditi preporuke za uvođenje takvih praksi u razvoju destinacija održivog turizma Jadransko-jonske regije.

Računalo Novi način učenja 5 stvari koje trebate znati prije kupovine laptopa za novu školsku godinu

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Do travnja 2022. stručnjaci će imati zadatak pratiti inovativne politike upravljanja EUSAIR destinacijama, inovativne trendove u pristupu korisnicima i uvođenju inovativnih novih tehnologija kao alata vidljivosti i promocije. Stručnjaci će svojim preporukama stvarati bazu znanja s odgovorima na pitanja važnima za EUSAIR destinacije:
-    koji su trendovi u inovacijama u sadržaju i interpretaciji prirodnih i kulturnih atrakcija,
-    koji su trendovi u smještajnom i pratećim sadržajima destinacija, te
-    koji su trendovi u načinima uključivanja stanovništva turističkog područja u razvoj destinacije?

Po prvi puta će se na razini EUSAIR destinacija kreirati baza znanja koja će pratiti inovativne politike upravljanja EUSAIR destinacijama, a preporuke će se moći koristiti za razvoj  modela održivog upravljanja destinacijama, razvoj inovativnih turističkih proizvoda, razvoj poduzetničkih modela, tehnološke podrške poslovnim modelima i obogaćivanje obrazovnih programa za turističke stručnjake.

HTZ TURIZAM HTZ pokrenuo „Thank you“ kampanju na 13 inozemnih tržišta

Ova aktivnost strategije financirana je iz bespovratnih sredstava INTERREG ADRION programa Europske unije kroz EUSAIR Facility Point projekt, a detalje poziva, otvorenog do 1. listopada, možete pronaći na stranicama Ministarstva turizma i sporta RH https://mint.gov.hr/pristup-informacijama/nabava/jednostavna-nabava/pozivi-na-dostavu-ponuda/11996

Ovime se nastavlja pozitivan trend jačanja kapaciteta i ugovaranja stručne potpore provedbi EUSAIR-a. Ovoga su ljeta potpisana dva ugovora, jedan za usluge razvoja tri „flagship“ strateška projekta održivog turizma s konzorcijem koji čine Institut za turizam i WYG savjetovanje d.o.o. iz Zagreba, vrijedan 1.526.000 kuna te 750.000 kuna vrijedan ugovor za konzultantske usluge za praćenje i vrednovanje 4. stupa „Održivi turizam“ EU Strategije za jadransku i jonsku makro regiju sa zajednicom ponuditelja koju čine Institut za razvoj i međunarodne odnose IRMO i Ecorys Hrvatska d.o.o" , navodi se u priopćenju. 


 

Zoran Mamić
DVA PUTA U SMRTNOJ OPASNOSTI
Život Zorana Mamića visio o koncu, tu nesreću preživi tek jedna od tisuću osoba
Solana Nin
SINERGIJA PRIRODE
Jeste li već otkrili kraljicu među solima?
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.