Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sajam BioFach

Domaći ekoproizvođači traže šansu na europskom tržištu

Foto: Tino Juric/PIXSELL
15.02.2018.
u 08:40

Domaće tržište ekoloških proizvoda procijenjeno je na oko 100 milijuna eura godišnje, no većina ih, na žalost, dolazi iz uvoza

Potrošnja ekoloških proizvoda po stanovniku u Hrvatskoj je i više nego dvostruko manja od prosjeka EU.

Prosječna potrošnja u nas je 23, a u EU 47 eura, no kako EU i svjetsko tržište ekoloških proizvoda i dalje rastu, i hrvatski proizvođači imaju šanse za rast, kazao je potpredsjednik HGK Ivan Škorić na jučerašnjem otvaranju sajma BioFach u Nurembergu. Na vodećem svjetskom sajmu ekoloških proizvoda do 17. veljače predstavlja se više od 300 izlagača iz 30-ak zemalja, od kojih 11 hrvatskih, čiji je zajednički nastup organizirao HGK. Procjenjuje se da će hrvatske proizvode vidjeti više od 50 tisuća specijaliziranih kupaca iz cijelog svijeta te da im je izvoz, uz rastuće domaće tržište i turističku potrošnju, velika šansa za uspjeh.

– Vjerujemo da će nam sajam otvoriti nove poslovne mogućnosti te da ćemo unaprijediti naše znanje i iskustvo u proizvodnji i prezentaciji naših proizvoda – kazao je vlasnik tvrtke Stella Mediteranea Andrija Polić. Tržište ekoloških proizvoda u Hrvatskoj “teško” je oko 100 milijuna eura, što je samo 2% vrijednosti ukupne maloprodaje. K tome, većinu ekoproizvoda uvozimo.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije