Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kraj drame?

Dva investicijska fonda sa 15 mil. eura spasila bi Jadrankamen

'12.07.2012., Split - Radnici Jadrankamena jutros su ponovo stigli u grad i uputili se iz trajektne luke put suda gdje je za danas zakazano rociste u vezi njihove firme. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL'
'Ivo Cagalj/PIXSELL'
02.08.2012.
u 22:00


Novi vlasnici isplatit će zaostale plaće, preuzeti dugove i dijeliti otpremnine

Osim što će se uključiti u dokapitalizaciju pulskog brodogradilišta Uljanik, a time posredno i u spašavanje riječkog 3. maja, Fondovi gospodarske suradnje (FGS) uključuju se i u spas posrnule bračke tvrtke Jadrankamen koja je u stečaju.

Potpredsjednik Vlade Branko Grčić rekao nam je kako je obavio preliminarne razgovore o ulasku FGS-ova u Jadrankamen i da su za taj posao zasad zainteresirana dva od ukupno pet FGS-ova.

Iako nam nije otkrio njihova imena, od dobro obaviještena izvora doznajemo kako je jedan od dva zainteresirana zagrebački Prosperus-invest.

– Oni su zainteresirani i samo čekaju da završi stečaj te da se napravi program restrukturiranja. O detaljima u ovoj ranoj fazi još nismo govorili – rekao nam je Branko Grčić.

Prema informacijama kojima zasad raspolažemo, zainteresirani FGS-ovi ušli bi u Jadrankamen sa 15 milijuna eura svježeg kapitala, koliko je prema procjenama dovoljno za oživljavanje te bračke tvrtke, za isplatu zaostalih plaća ali, vjerojatno, i još neutvrđen broj otpremnina jer, kako doznajemo, potencijalni novi vlasnici računaju da u Jadrankamenu trenutačno postoji višak radnika.

Važno je napomenuti, kaže naš sugovornik blizak Vladi, da će novi vlasnici preuzeti i kompletan dug Jadrankamena prema svim vjerovnicima koji iznosi više od 200 milijuna kuna. Samo Poreznoj upravi bračka tvrtka duguje 33,966 milijuna kuna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije