Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poslovni rezultati

Dobit naftnog diva Shella - 18,6 milijardi dolara

Shell
AFP
03.02.2011.
u 09:07

Tijekom 2010. godine Shell je napravio akvizicije vrijedne 7 milijardi dolara i uložio 3 milijarde dolara u istraživanje. U posljednjem kvartalu ovaj naftni div upisao je profit od 5,7 milijardi dolara

Naftni div Shell upisao je dobit u iznosu od 18,6 milijardi dolara, ponajprije zahvaljujući rastu cijena nafte i većoj proizvodnji. Peter Voser, glavni izvršni director Shella, izjavio je da je njegova tvrtka ostvarila dobar napredak i da će uskoro biti još bolji.

Tijekom 2010. godine Shell je napravio akvizicije vrijedne 7 milijardi dolara i uložio 3 milijarde dolara u istraživanje. U posljednjem kvartalu ovaj naftni div upisao je profit od 5,7 milijardi dolara, u usporedbi sa 1,2 milijarde dolara u istom razdoblju 2009. godine. Rezultati u četvrtom tromjesečju slični su rezultatima konkurentskog BP-a, koji je ranije ovog tjedna izvijestio o profitu od 4,6 milijarde dolara u istom razdoblju, iako je BP upisao gubitak na godišnjoj razini zbog čišćenja nafte iz Meksičkog zaljeva.

 

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
18:04 08.02.2011.

da. dobit 25 mird usd a zamračili još 400 puta toliko. ne iskzauje se dobit iz zemalja istočne Azije i Afrike. boli ih briga, nikome ne odgovaraju, privatne vojske imaju i ratuju kako ih volja. kladim se da će u svemiru 7 sestara Petronela biti najjača ekipa...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije