Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poslovni rezultati

Dobit Janafa skočila 52 posto

Dragan Kovačević
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/2
29.04.2015.
u 12:07

Janaf nastavlja s investicijskim projektima vezanim uz gradnju podmorskog naftovoda otok Krk-kopno i Dogradnju Terminala Omišalj

Janaf je u prvom tromjesečju godine povećao neto dobit za 52,3 posto i zaradio 29 milijuna kuna u samo tri mjeseca. Financijski izvještaj iz tvrtke pokazuje da je ostvarena bruto dobit od 36,2 milijuna na temelju prihoda od 147,7 milijuna kuna, koji je pak povećan za 34 posto u odnosu na prva tri mjeseca 2014. godine.

Prihodi od transporta nafte, u iznosu od 87,6 milijuna kuna, ponijeli su oko 63 posto prihoda od temeljne djelatnosti, a gotovo 91 posto tih prihoda ostvareno je na inozemnom tržištu. Transport nafte skočio je za više od 25 posto. Skladištenjem nafte Janaf je utržio 31,1 mil. kuna, odnosno petinu prihoda, a i ta je djelatnost pojačana za gotovo 25 posto u odnosu na prvi dio 2014. U Janafu dobre brojke pojašnjavaju ugovorom za skladištenje nafte s novim inozemnim kupcem.

Dio prihoda od 19,6 milijuna kuna, što je nešto više od 14 posto ukupnih prihoda ostvareno je i skladištenjem derivata. U tvrtki pojašnjavaju da su prihodi narasli za više od 91 posto zbog korištenja novih skladišnih kapaciteta. Janaf nastavlja s investicijskim projektima vezanim uz gradnju podmorskog naftovoda otok Krk-kopno i Dogradnju Terminala Omišalj, koji će, kako kažu u tvrtki, otvoriti nove šanse daljnjeg razvoja i uspješnog poslovanja JANAF-a s povećanjem skladištenja nafte i derivata te realizacijom projekta Jadranskog centra za skladištenja nafte i derivata na Omišlju.

>> Vrdoljak zadovoljan što je Podravka kupila Žito: Veselim se kada naše tvrtke kupuju druge u regiji

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije