Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
povukao novac iz ebrd-a

Datacross kreće u daljnje povećanje kapaciteta i razvoj poslovanja

krešo troha
Davor Višnjić/VLM
18.12.2013.
u 14:20

Europska banka za obnovu i razvoj smatra da je Data Centar Jastrebarsko kvalitetom usporediv s regionalnim konkurentima te da je iz tehničke perspektive bolji od drugih podatkovnih centara na hrvatskom tržištu.

Povlačenjem iznosa od dva milijuna eura iz fondova EBRD-a,  Datacross  je osigurao ulaganja za povećanje kapaciteta i daljnji razvoj poslovanja. Datacross je priopćio da je realizirao kreditne linije zatražene i odobrene od strane Europske banke za obnovu i razvoj.

Podatkovni centar Datacross ispunio je sve propisane zahtjeve potrebne za stjecanje kredita, odnosno izgrađen je prema dogovorenim tehničkim specifikacijama, u kratkom vremenskom roku, u skladu s proračunom te se proces stjecanja klijenata odvija u skladu predviđanjima. EBRD svoju investicijsku odluku temelji na mnogim parametrima među kojima su najvažniji tehničke karakteristike, financijska struktura i posljedice za okoliš.

Europska banka za obnovu i razvoj smatra da je Data Centar Jastrebarsko kvalitetom usporediv s regionalnim konkurentima te da je iz tehničke perspektive bolji od drugih podatkovnih centara na hrvatskom tržištu. S obzirom na specifičnost poslovanja podatkovnog centra, uvjereni su da se Data centar Jastrebarsko može natjecati s drugim igračima na tržištu EU.

O  nastavku ulaganja u Datacross, Marko Galić iz EBDR-a je izjavio: ''Nakon što se kapacitet centra u Jastrebarskom ispuni, planiramo procijeniti mogućnost  podupiranja druge lokacije u Križu. Konačna odluka ovisit će o različitim parametrima koje svaki projekt financijski potpomognut od strane Europske banke za obnovu i razvoj mora udovoljavati.“

- Glavne odrednice poslovanja Datacrossa su kontinuirano postizanje poslovne efikasnosti, kvalitetan i brz razvoj te povećanje profitabilnosti. Upravo je te značajke prepoznala i EBRD, zbog čega je postignut je izuzetno važan dogovor koji će Datacrossu osigurati da se i dalje razvija i napreduje – izjavio je predsjednik uprave PCK, Krešo Troha.

>>Otvoren podatkovni centar Jastrebarsko vrijedan 40 mil. kuna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije