Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
naplata

Danas istječe posljednji rok 
za reprogram poreznog duga

ministarstvo financija,dužnici porez (1)
Željko Lukunić/PIXSELL
Autor
Marko Biočina
13.08.2012.
u 07:10

Temeljem ponuđenih uvjeta može se reprogramirati dio ili cijeli dug, rok može biti maksimalno 3 godine, a dužnici moraju ponuditi i instrumente osiguranja naplate kao što su bankovne mjenice

Danas istječe posljednji rok za reprogram poreznog duga. Riječ je o dodatnom jednomjesečnom roku koji su u Ministarstvu financija odlučili uvesti nakon što je odaziv na prvi poziv za podnošenje zahtjeva za reprogram poreznih dugova bio vrlo skroman.

Tada je podneseno ukupno oko 8500 zahtjeva za reprogram duga ukupne vrijednosti 4 milijarde kuna. Ipak, kako je to samo dio ukupnog duga, u ministarstvu su procijenili da dužnici očito nisu bili dovoljno informirani te su im odlučili dati još jednu šansu. Temeljem ponuđenih uvjeta može se reprogramirati dio ili cijeli dug, rok može biti maksimalno 3 godine, a dužnici moraju ponuditi i instrumente osiguranja naplate kao što su bankovne mjenice. Također, uz prijavu treba priložiti i poslovni plan za razdoblje na koje će se dug reprogramirati.

Ključne riječi

Komentara 2

BA
babica05
12:25 13.08.2012.

Koja bedastoča! Tko je dužan-onaj koji nema naviku plaćati,već otvara firme i dalje zadužuje. To je praksa,taj i takav ne plaća ni dobavljače ni poreze ni doprinose. liniću,mjenjaj zakon ili ni si ništa napravio!

VA
vatra
14:49 13.08.2012.

iscjeđeni limun možeš žmikati do besvjesti ali u njemu više nema soka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije