Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Crocs više neće proizvoditi crocsice – zatvara tvornice

Unatoč najavama, proizvođač obuće u trećem kvartalu očekuje prihod između 240 i 250 mil. $
12. kolovoza 2018. u 18:02 25 komentara 47324 prikaza
Kroksice, crocsice
Foto: Goran KovačićPIXSELL

Jedan od najpoznatijih svjetskih proizvođača plastičnih natikača, tvrtka Crocs, gasi vlastitu proizvodnju obuće i u budućnosti je kani prenijeti na kooperante jer im nije dovoljno isplativa.

Konferencija Business u sportu PROMO Uspjeh BUS konferencije: od tehnologije i brendiranja u sportu do regionalne lige

Zatvaraju preostale dvije tvornice u Meksiku i Italiji, no tu ne staju u planovima povećanja profitabilnosti: nakon što su zatvorili 28 dućana od ukupno 558, ključ u bravu do kraja godine stavit će na još 132. Još uvijek nisu objavili tko će im proizvoditi crocsice.

Iz tvrtke su priopćili da u 2018. očekuju fiskalni prihod od oko 1,02 milijarde dolara, što je nešto manje od planiranih 1,05 milijardi, a u trećem kvartalu očekuju prihod između 240 i 250 milijuna dolara, što je u skladu s očekivanjima, unatoč planiranom zatvaranju trgovina.

Povratak u Ukrajinu Croscu ugovor od 47 milijuna eura

– U skladu s naporima za pojednostavljenje poslovanja i poboljšanje profitabilnosti tijekom drugog tromjesečja tvrtka je zatvorila proizvodni pogon u Meksiku i krenula u zatvaranje posljednjeg proizvodnog pogona u Italiji – najavili su iz Crocsa.

Odmah nakon toga dionice su im pale 2,65 posto, na 17,64 dolara, a protrgovano je 3% ukupne vrijednosti dionica.

Biramo izvrsnost Na čelu lanca koji u danu 
može ugostiti 56 tisuća turista

Mijenjaju i dio menadžmenta: najavili su da sljedećeg travnja iz kompanije odlazi Carrie Teffner, izvršna potpredsjednica i direktorica financija, a zamijenit će je Anne Mehlman, bivša potpredsjednica korporativnih financija i aktualna financijska direktorica trgovca cipelama, tvrtke Zappos.

VIDEO Pogledajte najveći sajam u Hrvatskoj

[video: 26279 / Sajam u Benkovcu najveći je u Hrvatskoj, a postao je i turistička atrakcija]

 

Roštilj
Za sve grill majstore
Želite sočne, mekane, ali i hrskave kobasice na roštilju? Evo nekoliko tajni za savršene bucke

A1 izdvaja za Vas

  • Josip83:

    Sve pet ali zaboli me glava kad im vidim cijenu u hrvatskoj. U Njemačkoj ih kupim za 29 eura u i zaboravim ih ponijeti. KAD sam vidio cijenu od 499 kuna u jednom City Centru sjeo sam na guzicu

  • Deleted user:

    Hvala kurcu! Ruznije smece nisam vidio!

  • equus asinus:

    Najbolje kontracepcijsko sredstvo!! Roditelji kupite kroksice svojim kčerima kad idu same na more i sigurni ste da ih nećemo ni taknuti!