Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Uspjeh BUS konferencije: od tehnologije i brendiranja u sportu do regionalne lige

Konferencija Business u sportu
Foto: BUS konferencija
1/2
12.03.2018.
u 17:38

Konferencija je drugu godinu u nizu održana pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, a projekt je prepoznao i gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić

Na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu održana je konferencija Business u sportu (BUS) u organizaciji Hrvatske studentske asocijacije (HSA) zajedno sa strateškim partnerom Prvim plinarskim društvom (PPD). Konferencija je drugu godinu u nizu održana pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, a projekt je prepoznao i gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić, u čije ime je došla zamjenica Jelena Pavičić Vukičević kako bi otvorila konferenciju.

Konferencija je počela zanimljivim predavanjem menadžerice Hrvatskog nogometnog saveza Ive Olivari koja je osim o upravljanju reprezentacijama pričala i o raznim dogodovštinama, ali i emocijama koje je proživljavala radeći upravo ovaj posao. Nakon nje na predivnu pozornicu uređenu od strane Meblo Tradea i KARE Designa popeo se i Igor Čerenšek, izumitelj koncepta Mentalnog Treninga koji je u svom predavanju pokušao studentima približiti psihološku stranu sporta te koliko je bitna motivacija i osobni razvitak.

Kakvo je stanje u hrvatskoj košarci te od kolikog je značenja biti bivši sportaš kada se upravlja savezom sudionici su mogli saznati 'Na kavi s Jurom Ozmecom' čiji je gost iznenađenja bio Stojko Vranković, slavni hrvatski košarkaš te predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza.

Vjerojatno najviše pažnje privukla je Aleksandra Radujko, vlasnica i managing direktorica PR agencije New Media Team te članica UO Fondacije Novak Đoković gdje je zadužena za strateško planiranje i komunikaciju. U svome inspirativnom i motivirajućem predavanju sudionicima je predočila važnost gledanja u naprijed, a ne 'sa strane' odnosno u konkurenciju te je pokazala veličinu jednog od najboljih tenisača svijeta Novaka Đokovića kao osobe.

U ime strateških partnera predavanje su održali Bruno Krčelić iz PPD-a zajedno s Doroteom Lazanin Jelenc iz ENNA grupacije te prikazali važnost energije u sportu, ali i sporta u energetskoj industriji. Osim toga opisali su i profile svojih ulaganja, ali i pozvali studente da se prijave na natječaje za prakse i stipendije koje uredno objavljuju.

Zanimljivosti i poučnosti nije nedostajalo ni na panelima. Koja je svrha brendiranja u sportu, kako sportaši reagiraju na uvjete od strane sponzora te koliko se teško izboriti s konkurencijom sudionici su mogli saznati od Vlatke Kamenić Jagodić (HEP), Ivane Mićin (Adidas), Tomislava Rukavine (NK Dinamo) i Viktora Vetturellia (Vetturelli). 

Panel 'Regionalna liga' privukao je mnogo pozornosti što zbog zvučnih imena što zbog aktualnosti. Tako su predstavnik KHL Medveščaka Markoantonio Belinić, novinar Ivan Blažičko, glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak te legenda hrvatskog rukometa i sadašnji trener PPD Zagreba Zlatko Saračević pokušali prikazati prednosti, ali i nedostatke postojećih, no i potencijalnih regionalnih liga. 

Tehnologija se implementirala gotovo u svaku djelatnost na svijetu pa tako i u sport stoga je veoma zanimljivo bilo čuti mišljenja Tamare Despot, jedne od najboljih kondicijskih trenera u hrvatskoj, ali i šire, doktoranda i asistenta na FER-u te voditelja informatike u Hrvatskom odbojkaškom savezu i nacionalnog suca Luke Humskog, znanstvenog direktora BodyRecoga Luke Leška te doc.dr.sc Vlatka Vučetića nositelj i predavač brojnih kolegija na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu na posljednjem panelu „Sport i tehnologija“.

Osim zanimljivih i poučnih predavanja i panela organizatori su za sve sudionike pripremili poklone dobrodošlice te zakusku, a za one najsretnije razne nagrade. Po velikom odazivu, ali i brojnim pohvalama može se reći da je i ove godine konferencija uspjela, a svima koji nisu došli preostaje pratiti društvene mreže konferencije kako bi uhvatili sljedeći BUS.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije