Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bar – Boljare

Crnogorci provjeravaju Konstruktorova jamstva

radic
Foto: Pixsell
1/2
13.02.2010.
u 08:00

Do 28. veljače, kada istječe rok, crnogorsko ministarstvo prometa neće se očitovati o tome je li jamstvo valjano ili ne. IGH u svojoj izjavi burzi navodi kako su predali garancije u skladu s tenderom

Crnogorsko ministarstvo prometa trenutačno provjerava odgovaraju li jamstva koja je predao hrvatski konzorcij Konstruktor-IGH-Tehnika za gradnju autoceste Bar – Boljare natječajnoj dokumentaciji. Budući da je Konstruktor ta jamstva predao prije roka koji istječe 28. veljače, Crnogorci se prije tog datuma, potvrđeno nam je, neće službeno očitovati jesu li garancije sukladne tenderu ili ne.

Bura se, naime, podigla jer su crnogorski mediji prekjučer prenijeli vijest kako hrvatski konzorciji vladi Crne Gore zapravo nije dostavio bankovna jamstva, nego obećanje da će to učiniti do kraja veljače. Jamstva su potrebna jer bi bez njih hrvatski građevinari mogli izgubiti tzv. posao stoljeća, odnosno gradnju autoceste Bar – Boljare, što je projekt vrijedan 2,7 milijardi eura.

Budući da je Hanfa prekjučer zaustavila trgovanje dionicama IGH i Tehnike jer je njihova vrijednost pala nakon napisa o nepostojećim bankovnim jamstvima, IGH je u svom očitovanju Zagrebačkoj burzi napisao kako je konzorcij vladi Crne Gore predao pisana jamstva koja zadovoljavaju tender, a za koja je Komisija za provođenje tog projekta rekla da zadovoljavaju uvjete natječaja.

 

Komentara 1

OB
-obrisani-
10:46 13.02.2010.

Da li netko vjeruje da u Hrvatskoj još postoje oni ,koji navijaju da IGH ne dobije posao u CG ? Oni nebi radili.Oni bi prosvjedovali ,kao \"profesionalac\" Mato Kapović.Oni su protov svega i svačega.Ništa se i nigdje ne smije raditi,gdje raste i jedno drvo.Nama trebaju konjušnice kao za Austro - Ugarske,infrastruktura 19 stoljeća,jer se njima pravi buka,dok sjede po terasama kafića....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije