Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
niže cijene

Cijena goriva ponovno pada, no razmišlja se o povećanju trošarina

'gorivo'
''
21.06.2012.
u 21:26

Nova cijena eurosupera 95 bit će 10,03 kune, a eurodizela 9,41 kunu po litri

Cijene goriva ponovno će pasti i to za 20 do 30 lipa po litri, javlja Dnevnik.hr. Nova cijena eurosupera 95 bit će 10,03 kune, a eurodizela 9,41 kunu po litri.

– Pad cijena energenata znači ipak utjecaj pozitivni na rast inflacije i da možemo reći da predviđene stope oko 2,5 posto će se moći ostvariti – kaže ministar financija Slavko Linić. No, Vlada razmišlja o povećanju trošarina na gorivo, ali kada cijene dosegnu razinu prošlogodišnjih.

– Sigurno je da s padom cijena derivata i nadalje taj pad će biti možda umanjen za tih 15 lipa ili manje – kaže Linić.

Komentara 29

Avatar prof.baltazar
prof.baltazar
22:22 21.06.2012.

“”Tržište odlučuje hoće li granica iznositi 12, 15 ili 74 kune. Utjecaj države tu je vrlo mali”, kazao je Čačić. ........................................ Vlada ne može utjecati na rast cijena goriva ali može utjecati kada cijena goriva pada.

DU
Deleted user
22:34 21.06.2012.

Kao što pijancu kažu: Ostavi se, ubit će te rakija! Tako bi netko trebao prišapnuti Milanoviću da će ga porezi/trošarine/poskupljenja zauvijek svrgnuti s vlasti... Financ. ministar Linić je persona koja će presuditi esdipiju na idućim izborima. U situaciji kad hrv. puk prodaje zadnje komadiće zubnog zlata skrivene po ladicama, oni krenuli u poskupljenje za poskupljenjem i još Linić najavio prekjučer da kreće novo poskupljenje struje i plina.

KA
kaco
23:24 21.06.2012.

Kako bi nam bilo da ne razmišljaju (ne , ne, stvarno ne želim ni pomisliti).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije