Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog rastućih troškova života

CEMEX će zaposlenicima isplatiti 4000 kuna neto jednokratne naknade, iz mjere isključen menadžment

Cemex
Foto: Miranda Cikotic/Pixsell
1/3
27.10.2022.
u 11:42

CEMEX-ov Kolektivni ugovor predviđa brojna materijalna prava i beneficije zaposlenicima poput božićnice, regresa, dopunskog osiguranja, jubilarnih nagrada, dara djeci, poklon bona te naknade za novorođeno dijete

CEMEX će svojim zaposlenicima isplatiti 4.000 kuna neto jednokratne naknade kako bi se lakše nosili s rastućim troškovima života pod utjecajem inflacije, izvijestili su iz tvrtke. Ističu kako time žele postići najveći učinak upravo na niža primanja koja su najsnažnije pogođena inflatornim pritiscima. S obzirom na mjere Vlade RH koje su stupile na snagu 1. listopada, isplaćeni iznos će biti neoporeziv za zaposlenike u Hrvatskoj. Iz ove mjere isključeni je menadžment.

- Očuvanje životnog standarda naših ljudi podjednako nam je važno za osiguranje stabilnosti našeg poslovanja u promjenjivim okolnostima kao i naš financijski rezultat. Vrlo ozbiljno shvaćamo svoju ulogu poslodavca koji stalno osluškuje njihove zabrinutosti i reagira na njih, ali i odgovornog poslovnog subjekta koji svojim primjerom utječe na dobre tržišne prakse - rekla je Mirela Kotarac, direktorica ljudskih resursa i članica Uprave CEMEX-a Hrvatska.

CEMEX-ov Kolektivni ugovor predviđa brojna materijalna prava i beneficije zaposlenicima poput božićnice, regresa, dopunskog osiguranja, jubilarnih nagrada, dara djeci, poklon bona te naknade za novorođeno dijete. Također, kompanija isplaćuje redovne godišnje bonuse svim zaposlenicima, a izračun i visina ovise o ukupnom financijskom rezultatu tvrtke te individualnoj ocjeni radnog učinka zaposlenika. Usto CEMEX ima i program mjesečnog nagrađivanja za iznimne rezultate rada usmjeren na motiviranje zaposlenika koji svojim angažmanom značajno doprinose poslovanju.

Komentara 1

DU
Deleted user
13:02 27.10.2022.

Povecaj radnicima place za iznos stope inflacije jer ova naknada koliko god dobro dosla nije rjesenje problema

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije