Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
isplata bez poreza i carine

Njemačke tvrtke mogu isplatiti bonus do 3.000 eura, no vjerojatno ga neće dobiti svi zaposlenici

Ilustracija
Foto: Pixabay/Ilustracija
1/3
27.10.2022.
u 09:26

Zbog rastućih troškova za zaposlenike, Bundestag je prije nekoliko tjedana uveo inflacijsku premiju. Isplata naknade ovisi o kolektivnom pregovaranju ili se najprije mora pričekati pravna osnova.

Tvrtke u Njemačkoj od jučer, 26. listopada, pa do kraja prosinca 2024. godine mogu svojim zaposlenicima isplaćivati bonus do 3.000 eura. Taj se iznos može isplatiti bez poreza i carine.

Isplaćivanje bonusa, iz paketa pomoći koje je pokrenuo Bundestag, je dobrovoljno. Isplata, dakle, nije obvezna, a neke velike korporacije, poput Siemensa ili Adidasa, drže se suzdržano kada je u pitanju isplata bonusa, navodi Fenix magazin.

– Cijene energije i hrane rastu, ali plaće ne rastu uvijek. Inflacija snažno pogađa Njemačku, u rujnu je indeks potrošačkih cijena iznosio +10 posto, novi maksimum u ujedinjenoj Njemačkoj - objašnjava dr. Georg Thiel, predsjednik Saveznog zavoda za statistiku.

Zbog rastućih troškova za zaposlenike, Bundestag je prije nekoliko tjedana uveo inflacijsku premiju. Isplata naknade ovisi o kolektivnom pregovaranju ili se najprije mora pričekati pravna osnova.

- Oni će uglavnom postojati tamo gdje postoje kolektivni ugovori - navodi Robert Feiger, savezni predsjednik IG Bau.

Prema anketi koju su proveli Capital i Sterni među njemačkim menadžerima i upravnim direktorima, samo nešto manje od trećine poduzeća planira isplatiti bonus svojim radnicima.

VIDEO Objavljena prosječna zagrebačka neto plaća za srpanj. Provjerite gdje je bila najviša

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar El Indio
El Indio
09:30 27.10.2022.

Ma nemoguce. Dosad ste pisali kako ce Njemacka bankrotirat zbog sjevernih tokova 1 i 2....da ce se Njemci smrzit, da ce ono da ce ovo...na kraju bonuse djele :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije