Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HAKOM

Broj priključaka brzog interneta premašio milijun

internet
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL/Ilustracija
07.12.2017.
u 10:01

Širokopojasni internet raste bilo po prihodima ili priključcima, u padu su jedino telefonske usluge

Hrvatsko tržište elektroničkih komunikacija raslo je i u trećem kvartalu po pitanju ulaganja i prihoda, izvijestio je regulator HAKOM. Svi prihodi su rasli, posebice usluga širokopojasnog pristupa internetu s povećanjem od gotovo 21 posto, dok pad bilježe jedino telefonske usluge u fiksnoj mreži. Istovremeno je količina ukupnog internetskog prometa, porasla 26 posto na tromjesečnoj i gotovo 48 posto na godišnjoj razini.

Zbog veće uporabe broadband usluga u mobilnim mrežama broj priključaka porastao je oko 3 posto u odnosu na prethodno razdoblje, te dosegnuo gustoću od 82 posto. Zabilježen je i rast broja širokopojasnih priključaka u fiksnoj mreži, krajem rujna bilo ih je 1.085.258, a značajniji rast zabilježili su priključci s brzinama većim od 100Mbit/s, oko 2 posto više nego u prethodnom tromjesečju.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije