Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za nizozemsku tvrtku

Brodosplit će graditi brodove za prijevoz teških tereta

'brodosplit1_PXL_unu_100319'
''
23.12.2011.
u 13:02

Brodovi će biti dugi 152 i široki 27 metara. Bit će opremljeni s po dvije dizalice pojedinačne nosivosti od 1100 tona

Splitsko brodogradilište dobilo je nove, vrijedne poslove. Uplatom predujma brodovlasnika, nizozemske brodarske tvrtke Jumbo Shipping, na snagu je stupio ugovor za gradnju broda za prijevoz teških tereta (tzv. heavy lift broda). Jumbo Shipping također je potpisao ugovor za gradnju još jednog heavy lift broda istih karakteristika te je i za taj projekt uplatio predujam. Pregovara se i o gradnji trećeg istog broda.

Jumbo Shipping jedan je od vodećih svjetskih brodara za prijevoz teških, odnosno dimenzijama velikih tereta, a ugovoreni brodovi koji će se graditi u splitskom brodogradilištu bit će najveći u njihovoj floti. Brodovi će biti dugi 152 i široki 27 metara. Bit će opremljeni s po dvije dizalice pojedinačne nosivosti od 1100 tona. Imat će nosivost 14 tisuća tona i razvijat će brzinu od 17 čvorova. Brodovi će se graditi u klasi Loyd registra. Isporuka prvog predviđena je u prvoj polovici 2013., a drugoga do kraja 2013. godine. Heavy lift brodovi sofisticirani su brodovi kakvi još nisu građeni u hrvatskim brodogradilištima.

Komentara 17

ST
sttipe
14:31 23.12.2011.

oće li lova bit javna??ko je šta pogodio od kooperanata i za koji novac,te koje su bile ostale ponude??oće li se opet uzimat ponude odabranih,a ostale bit diskreditirane na razne načine??javna je tajna da su pojedincima govorili da su \"mali\"..da uzmu još radnika,bar 10tak,pa da će dobit posla..nisu precizirali kad će točno platit napravljeno i od ćega će u medjuvremenu mali plaćat tolike radnike..pa su mali radili iste posle za druge..za odabrane..naravno takav posa je tad plaćao i male i provizijaše,šta iz škverova šta iz politike,šta kooperante..pa si sad zamislite koliko je mali na kraju koštao...

Avatar Čitatelj300
Čitatelj300
14:39 23.12.2011.

Oni su u debelom minusu a ove priče plasiraju samo da im država i dalje puni kasu. Da žive od svojeg rada već bi davno propali.

ST
sttipe
15:43 23.12.2011.

zašto država ne smanji harač firmama za koje je vidljivo da nemogu podnit tu visinu harača,jer druge države uzimaju manje harača??namjerno ih želi ubit??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije