Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dostupno na internetu

Bisnode Grupa objavila prvo Izvješće o održivosti i potpisala UN-ovu inicijativu Global Compact

Bisnode
Foto: Promo
02.03.2017.
u 12:49

Objava detaljnog Izvještaja dio je strateške vizije Bisnodea prema vodećoj tržišnoj poziciji kada je u pitanju digitalno poslovanje u kontekstu poslovnih informacija i analitičkih rješenja

Tijekom 2016. godine Bisnode Grupa je u skladu s novim strateškim smjernicama poduzela brojne aktivnosti, a prilikom razvoja novih rješenja, snažan je fokus stavljan prvenstveno na potrebe klijenata. Sve aktivnosti na razini Bisnode Grupe sadržane su u detaljnom Izvješću o održivom poslovanju.

Sve aktivnosti na razini Bisnode Grupe sadržane su u detaljnom Izvješću o održivom poslovanju. Potpisana je i UN-ova inicijativa Global Compact prema kojem se Bisnode obvezuje da će u svojem poslovanju voditi računa o ljudskim pravima, radnim pravima, zaštiti okoliša i anti-korupcijskom djelovanju. Izvještavanje o održivosti slijedit će pravila Global Reporting Framework (GRI), međunarodne inicijative koju je Grupa također usvojila.

Bisnodeov Predsjednik uprave, Magnus Slifverberg osvrnuo se na novosti. 

– U 2016. godini, fokus cijele Grupacije i svih 17 tržišta na kojima poslujemo bio je na izgradnji jakog vodstva i odgovornom pristupu ka provođenju nove održive strategije poslovanja. Unatoč izazovima, postigli smo mnogo, a najvažnije je da smo stvorili mnogo poslovnih prilika – kazao je. Silfverberg naglašava i kako je izgradnja održivosti i implementacija u Bisnodeov sustav upravljanja ključna sastavnica podrške izgradnji dugoročne održivosti i rasta. 

Ključne aktivnosti objavljene u detaljnom Izvješću Bisnode Grupe uključuju:

  • s ciljem da se odgovorno pristupi izgradnji i promicanju održivosti, otvoreno je radno mjesto Bisnode Group Sustainability Manager
  • Bisnode ima za cilj napredovati posebno u području digitalne održivosti koja je prioritet. Dodatan se naglasak stavlja na održavanje najviše razine osiguranja zaštite podataka i privatnosti.
  • u 2016. godini u Bisnode Grupi je pokrenuta inicijativa kojom se svim zaposlenicima omogućava da anonimno prijave nepravilnosti
  • razvijena je i usvojena regulativa zaštite podataka (General Data Protection Regulation – GDPR) za koju je zadužen Group Protection Officer (DPO) čija je primarna uloga da osigura regularnost i najvišu razinu zaštite podataka

Detaljno Izvješće o održivom poslovanju dostupno je isključivo na engleskom jeziku i objavljeno na službenoj mrežnoj stranici Bisnode Grupe: www.bisnode.com.

>> U Bisnode portfelju odsad i inovativna rješenja za zaštitu od poslovnih rizika

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije