Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najveći prinosti

Belje, Vupik i PIK Vinkovci platili sav ovogodišnji otkup ječma i pšenice

Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
28.08.2017.
u 12:20

Uz vlastite sirovine, sve tri kompanije otkupile su i platile gotovo 55.000 tona pšenice, ječma, uljane repice i zobi od 700 kooperanata i poljoprivrednih proizvođača.

Ovogodišnja žetva ječma i pšenice, koja je na ratarskim površinama Agrokorovih kompanija završena sredinom srpnja, donijela je najveće prinose u povijesti Belja, Vupika i PIK-a Vinkovci, izvijestili su danas iz Belja, naglasivši da su platili sav svoj ovogodišnji otkup.

Uz vlastite sirovine, sve tri kompanije otkupile su i platile gotovo 55.000 tona pšenice, ječma, uljane repice i zobi od 700 kooperanata i poljoprivrednih proizvođača.

Isplatama u roku Agrokorove kompanije potvrđuju da su ozbiljan i stabilan partner za buduću suradnju i otkup nadolazećih kultura soje i kukuruza, navodi se u priopćenju iz Belja.

U skladu s novom politikom poslovanja Agrokor koncerna, Belje kao najveća poljoprivredna kompanija u Hrvatskoj i u idućem razdoblju jamči podmirenje svojih obveza prema dogovorenim uvjetima i rokovima, kažu u toj tvrtki.

"U proteklih nekoliko mjeseci fokus uprave Belja bio je stabilizacija poslovanja kompanije i osiguranje nastavka suradnje sa svim našim partnerima, dobavljačima i kooperantima", kazao je direktor Belja Davor Bošnjaković.

Napomenuo je i kako su zahvaljujući partnerskim odnosima i razumijevanju uspješno završili ovogodišnju žetvu na njihovim oranicama i platili cjelokupan otkup iz ovogodišnje žetve, a cilj im je nastaviti s otkupom jesenskih kultura.

"Svi zainteresirani poljoprivrednici mogu nam se javiti vezano za otkup ovogodišnjeg uroda soje i kukuruza", poručio je Bošnjaković.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Kokodrilo
Kokodrilo
19:43 28.08.2017.

Ova vijest se ne uklapa u zamisljenu ljevicarsku pljuvaonicu Agrokora. Belje je od pocetka postavljeno kao uspjesno i to rezultati pokazuju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije