Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VUČIĆ

Baš sad je vrijeme za investicije, digitalizaciju i robote

Mislav Vučić
02.12.2020.
u 14:44

Ulaganje u sklopu projekta Integra 2000 pomoći će nam da se nametnemo kao važan faktor

Ovih dana zbrajamo dojmove najizazovnije godine, u kojoj smo prilagođavali poslovne planove čak i na svega nekoliko tjedana, preko noći se prebacivali na rad na daljinu, suočavali s novim navikama kupaca... Temeljem tih iskustava, izazov je donijeti poslovni plan za 2021. jer je ćudljivi koronavirus već pokazao da ga se nećemo lako riješiti.

No, vjerujem u znanost i cjepivo te da ćemo se u 2021. vratiti uobičajenim životnim i poslovnim navikama. Ipak, hoće li zaista sve biti kao prije? Mislim da neće, ali mislim i da je to dobro. Zašto? Kada samo jurite i ganjate poslovne rezultate, rijetko se osvrnete na procese i način rada. Virus nas je natjerao da sve pretresemo i presložimo. A neke stvari koje smo pritom postigli pokazale su se i dobrima i učinkovitima. Brojna istraživanja, primjerice, pokazuju da velik dio zaposlenika želi zadržati mogućnost fleksibilnijeg rada. A to neće biti jedina promjena. U ovoj su se godini tražile alternative prodaje, dobavnih lanaca i puno toga što je pokazalo ranjivost u trenucima kada se niz država zatvarao u svoje granice.

I dalje se najviše očekuje od digitalizacije, i u institucijama i u tvrtkama. Korisnici su vidjeli kako se lako i od doma može obaviti većina stvari, teško je za očekivati da će se toga odreći. Uostalom, neka previđanja govore da će do kraja iduće godine 30 posto od 2000 vodećih globalnih kompanija imati značajan portfelj digitalnih proizvoda. Ne vidim razlog ni da mi u Hrvatskoj zaostajemo, a upravo je ova kriza ukazala kako se neke stvari mogu promijeniti preko noći, za što bi nam inače trebale godine.

U JGL-u upravo spremamo novu veliku investiciju i novi iskorak u digitalizaciju i robotizaciju. Naše novo kapitalno ulaganje u sklopu projekta Integra 2020 pomoći će nam da se još jače nametnemo kao važan faktor i u farmaceutskoj industriji i u izvozu. Upravo u najtežim vremenima treba razmišljati dugoročno i pripremati se za poslovanje nakon krize jer samo tako ostajete u društvu najboljih. JGL nastavlja s investiranjem i zapošljavanjem, a i cijela naša industrija je pokazala veliku prilagodljivost u ovoj krizi. Zato vjerujem da ćemo i u idućoj godini nastaviti s dobrim rezultatima i rastom u svim segmentima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije