Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ide dalje

Bandić radi novi telekom, a ne wi-fi?

Milan Bandić
Marko Lukunic/PIXSELL
06.02.2013.
u 08:00

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uspio je nadmudriti Ericsson Nikolu Teslu (ENT), pa natječaj za besplatni gradski internet ide dalje

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uspio je nadmudriti Ericsson Nikolu Teslu (ENT), pa natječaj za besplatni gradski internet ide dalje, piše Poslovni dnevnik.

Državna komisija za kontrolu javne nabave objavila je u utorak odluku po kojoj obacuje žalbu ENT-a kao zakasnjelu.

Objašnjava se da kompanija stvarno jest žalbu poslala u roku za predaju ponuda, što bi inače bilo dovoljno. Međutim, u ovom je slučaju natječajna dokumentacija, upozoravaju, izmijenjena gotovo pet puta, a Ericsson se žalio nakon posljednje izmijene. Po mišljenju komisije, ta izmijena nije suštinski promijenila uvjete natječaja.

Drugim riječima, Ericsson se trebao žaliti ranije, i to nakon jedne od prvih izmjena natječajne dokumentacije.

Iz branše je do Poslovnog dnevnika došao niz novih začuđujućih detalja o natječaju koji je postao kontroverzan nakon što se otkrilo da eliminira sve tvrtke koje na popisu zaposlenika nemaju čak osam stručnjaka s Cisco certifikatima. Bandićeva wi-fi mreža, tvrde upućeni, po veličini će zapravo biti novi telekomunikacijski operater, a imat će i središte za upravljanje mrežom NOC u Gradskom poglavarstvu. Više pročitajte ovdje.

Komentara 1

AM
amato
11:04 06.02.2013.

Uvijek kad političari nešto investiraju nije dobro za proračun, odnosno nas porezne obveznike. U tom pogledu ni Bandić nije nešto posebno, dapače moglo bi se reći da je svojim poslovnim potezima nanio ogromne štete zagrepčanima. Njegovi poslovni potezi, kao kupnjaa zemljišta Zagrepčanke, izgradnja naselja Sopnica- Jelkovec, zatim izgradnja nadstrešnica, izgradnja WC, izgradnja fontana, izgradnja garaža, Cvjetni trg, zamjene zemljišta... su vrlo upitne, da budem blag. Tako je gradski proračun zadužen za idućih nekoliko desetljeća, da budem opet blag prema njemu, dakako.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije