Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Airbus, Siemens i Rolls-Royce zajedno razvijaju tehnologiju hibridnih motora za zrakoplove

Kompanije planiraju pokusni let prototipa zrakoplova najkasnije u 2020. godini a komercijalna primjena predviđena je najkasnije 2030. godine.
29. studenoga 2017. u 08:40 2 komentara 340 prikaza
Motor zrakoplova
Foto: Thinkstock
Pogledajte galeriju 1/2

Europski zrakoplovni koncern Airbus, britanski Rolls-Royce i njemački Siemens najavili su suradnju na razvoju tehnologije hibridnih motora za zrakoplove u sklopu inicijative za manje emisije štetnih plinova u zrakoplovstvu, pišu britanski mediji.

zrakoplov Škakljiva situacija Putnik objavio neugodnu snimku iz zrakoplova: Trebam li se zabrinuti?

Prva faza programa E-Fan X predviđa ugradnju električnog motora uz tri motora na mlazni pogon u zrakoplov tipa BAe146, navodi BBC.

Svaki će partner u program uložiti desetke milijuna funti, priopćeno je novinarima u telekonferenciji.

Kompanije će razvijati hibridnu tehnologiju jer električni motori za zrakoplove trenutno nisu mogući, kazala je glasnogovornica u projektu.

Ograničavajući su faktori trenutno težina baterija na koju se nadovezuje težina opreme za hlađenje električnih motora, pojašnjava ona.

Motor zrakoplova
1 / 16
Aeromiting AirVG u Zrakoplovnom tehničkom centru

"Hibridno-električni pogon po našoj je ocjeni optimalna tehnologija za budućnost avijacije", ističe tehnološki direktor Airbusa Paul Eremenko.

Rolls-Royce proizvest će agregat na platformi zrakoplova E-Fan X koji će koristiti mlazni pogon i proizvodit će energiju za električni motor. Eventualni višak energije iz generatora skladištit će se u baterijama u prednjem i stražnjem dijelu zrakoplova a koristit će se pri polijetanju i slijetanju.

Program E-Fan pokrenut je 2012. godine suradnjom Airbusa i Rolls-Roycea.

Kompanije planiraju pokusni let prototipa zrakoplova najkasnije u 2020. godini a komercijalna primjena predviđena je najkasnije 2030. godine.

Natjecanje u razvoju električnih motora za zrakoplove potaknula je Europska unija zahtjevom za smanjenjem zagađenja okoliša u zrakoplovstvu. U sklopu plana Flightpath 2050 Europska komisija želi da se emisije ugljičnog dioksida smanje za 60 posto, zagađenje dušikovim oksidima za 90 posto a zagađenje bukom za 75 posto.

Boeing 747 DOBAR POSAO Kina od Boeinga kupuje 300 zrakoplova za 37 milijardi dolara Avion HRABRI PUTNICI Može li bizarnije na petak 13.: Zadnje odredište leta 666 je - HEL Bombardier Global 7000 BEZ POREZA Igračka za bogataše: Za ovaj zrakoplov treba izdvojiti 470 milijuna kn!
A1
BRZINA JE VRLINA
3 razloga zašto je 5G tehnologija bitna za budućnost gaminga
  • Avatar mama mia
    mama mia:

    U Tom kontekstu mi je hibridni OK ali da neko vodi hibridni rat protiv Hrvatske ma dajte najte mislim da Plenky halucinira

  • makan tahi:

    to šta oni pokušavaju već postoji na lokomotivama čak i kod nas-dizel elektrićna lokomotiva i nije napravljeno zbog ekologije nego jednostavnosti i izdržljivosti sustava-nema getribe sa 200 brzina. bolje bi im bilo da naprave vitlo/katapult koji bi avionima pomogao da ... prikaži još! ubrzaju i popnu do neke visine, time bi smanjili zagađenje pri zemlji i malim visinama, jer tada motori rade na najvećim snagama i potiscima pa samim time i troše najviše goriva u odnosu na ostale faze leta