Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBAR POSAO

Kina od Boeinga kupuje 300 zrakoplova za 37 milijardi dolara

Boeing 747
Foto: Stefan Scheuer/DPA/PIXSELL
1/2
09.11.2017.
u 08:50

Kineske zrakoplovne kompanije kupuju veliki broj zrakoplova zbog predviđanja da će uskoro preteći SAD kao najveće tržište zračnog putovanja.

S ciljem zadovoljavanja rastuće potražnje, Kina će od Boeinga kupiti 300 zrakoplova u poslu vrijednom 37 milijardi dolara.

Ova vijest dolazi nakon sastanka američkog predsjednika Donalda Trumpa s kineskim kolegom Xi Jinpingom

Kineske zrakoplovne kompanije kupuju veliki broj zrakoplova zbog predviđanja da će uskoro preteći SAD kao najveće tržište zračnog putovanja. Predviđa se kako će se to dogoditi kroz pet godina. Država je ranije napravila velike narudžbe preko centraliziranog kupca prije nego zrakoplove rasporedi među svojim zrakoplovnim kompanijama i leasing društvima, piše Bloomberg.

Airbus je tijekom posjeda Xi Jinpinga Berlinu u srpnju objavio kako su dogovorili isporuku 140 zrakoplova za 22 milijarde dolara.

Velika kupovina dogodila se i u rujnu 2015. godine kada je Xi Jinping krenuo u svoj prvi državni posjet SAD-u. Tada je s Boeingom dogovoren posao od 38 milijardi dolara.

Pogledajte i video: Ovo su mjesta koja baš nitko ne smije vidjeti preko Google Mapsa!

Komentara 1

ST
stefj
09:59 09.11.2017.

Koliko god ljudi pljuvali po Trumpu, u svojem kratkom mandatu prodao je više proizvoda nego 3 predsjednika ukupno prije njega... Eh, kad bi naši vladajući bili takvi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije