Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Trgovina i u operativnom minusu, Konzum u blagom plusu

Maloprodaja i veleprodaja, koji uključuju rezultate Konzuma u Hrvatskoj i BiH, Tiska i Velpro-centra, u prvih jedanaest mjeseci prošle godine imali su prihod od 13,42 milijarde kuna, dok je EBITDA (dobit prije kamata, poreza i amortizacije) bila negativna, 149 milijuna kuna
10. siječnja 2018. u 19:17 6 komentara 1099 prikaza
Agrokor
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Agrokor je u prvih 11 mjeseci 2017. poslovao solidno, izvijestila je izvanredna uprava Agrokora u najnovijem poslovnom izvještaju koji obuhvaća 17 najvećih tvrtki unutar koncerna. Te su tvrtke ostvarile oko 23,5 milijarde kuna prihoda. Dok su tvrtke iz poslovne grupe prehrana i poljoprivreda imale operativnu dobit od 1,3 milijardi kuna, maloprodaja i veleprodaja ponovno je u minusu od 149 milijuna kuna.

Ivica Todorić OPET NA BLOGU Todorić: Koji su stvarni rezultati Plenkovića u prvoj godini mandata?

Konzum kao najveći maloprodajni lanac u Hrvatskoj ostvario je bolje rezultate u odnosu na očekivanja po svim pozicijama poslovanja, prihod, marža, broj kupaca, trošak i EBITDA, što je sve rezultat intenzivnog rada u prethodnim mjesecima – tvrdi izvanredna uprava, a podaci govore da tvrtka imala oko osam milijardi kuna prihoda na temelju kojih je ostvario tek 113 milijuna kuna operativne dobiti. Konzum BIH je u minusu. Za usporedbu Konzum je u 2016. ostvario 10,1 milijardu kuna prihoda u dvanaest mjeseci poslovanja, pokazuje revidirano nekonsolidirano izvješće.

– Opskrba robom za dio grupacije još uvijek predstavlja izazov i u narednom razdoblju glavnina fokusa bit će na stabilizaciji asortimana kako bi vratili povjerenje kupaca, koje je poljuljano početkom 2017. – ističe izvanredna uprava u izvješću. Najbolje je poslovala grupa Prehrana u kojoj su Jamnica, Ledo i Zvijezda, ali i tvrtke iz regije koja je donijela operativnu dobit od milijardu kuna pri čemu je Jamnica i Ledo donijeli gotovo 500 milijuna kuna operativnog plusa. Od uvođenja izvanredne uprave troškovi Agrokora dosegnuli su 418,8 milijuna kuna, a za savjetnike se utrošilo više od polovine tog iznosa – 213,8 milijuna kuna. Krajem studenoga u Agrokoru d.d. bile su zaposlene ukupno 94 osobe, što je četiri više nego krajem listopada. Nagrada izvanrednog povjerenika od travnja do studenog Agrokor je stajala 922 tisuće kuna.

Agrokor
1 / 14
Skrivajući se iza prolaznika, Ivica Todorić javio se u policijsku postaju Kensington

 

Todorić Istraga o pozajmici DORH objavio detalje nove istrage protiv Todorića Ivica Todorić Afera Agrokor Todorić o blokadi imovine: To je moja prva velika pobjeda Kulmerovi dvori Afera Agrokor Blokirana imovina Todorićima i ostalim osumnjičenima
Indira Levak
dodjela MAC nagrade
Srpski mediji raspisali se o Indiri: 'Pojavila se gotovo gola, sve oči su bile na njoj'
HS kožnu bolest
Hidradenitis suppurativa
Bolesnici koji imaju HS kožnu bolest često pate od depresije i anksioznosti, a najbitnije je bolest prepoznati na vrijeme
 • Avatar Celzijus
  Celzijus:

  Ljudi moji, jel to moguće?? Danas ni jedan tekst o đokoviću, vučkiću..... Mora da je zavladala gripa među "novinarima" podrijetlom iz pašaluka.

 • tolitol:

  "Dobit prije kamata, poreza i amortizacije bila je negativna, 149 milijuna kuna." Kao nekada u komunizmu i danas se plasiraju obmanjujuće obavijesti o poslovanju. Za one kojima treba prijevod, "negativna dobit" na hrvatskom znači gubitak. I to je "poslovanje u ... prikaži još! uzlaznom trendu"? Svaka čast.

 • Deleted user:

  Ne znam po čemu su to zaključili kada su sve cijene digli duplo.