Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

7 prednosti e-računa u odnosu na papirnati

Fina
Foto: iStock
1/2
08.12.2022.
u 05:00

E-račun je po svom sadržaju istovjetan papirnatom računu, ali se izrađuje, izdaje i zaprima u elektroničkom obliku te kao takav u potpunosti mijenja papirnati.

Uvođenjem e-računa u poslovanje olakšava se proces ispostave i zaprimanja računa, jer se cijeli proces odvija online, a za to je nužno da i kupci i dobavljači koriste e-račun.

Prednosti FINA e-Računa:

  1. Smanjuje se trošak papira, prijevoza i poštarine
  2. Štedi se vrijeme za proces kolanja dokumentacije
  3. Sprječavaju se potencijalne pogreške nastale ručnim unosom
  4. Ubrzava se poslovni proces između klijenta i dobavljača
  5. Plaćanje je brže jer se i računi brže razmjenjuju
  6. Veća sigurnost, transparentnost i bolji pregled nad izdanim i zaprimljenim računima
  7. Besplatno arhiviranje računa i priloga

FINA e-Račun najsigurniji je servis u Hrvatskoj za elektroničku razmjenu računa jer se temelji na PKI tehnologiji, a koristi ga više od 40.000 zadovoljnih korisnika. Budući da je prijava u FINA e-Račun omogućena digitalnim certifikatom, time dobivate najveći stupanj pouzdanosti u vašu autentičnost. Samo ga vi možete potpisati i poslati, jer servis sam provjerava je li e-račun doista potpisan digitalnim certifikatom korisnika koji na to ima prava.

Foto: Getty Images

Prilikom ulaska u servis, e-račun se dodatno ovjerava naprednim e-potpisom servisa u koji je ugrađen i vremenski žig, koji bilježi točno vrijeme ulaska u servis i jamči da je prilikom ovjere e-račun prošao sve potrebne kontrole.

Osim toga, FINA e-Račun povezan je i s FINA e-Arhivom koji besplatno arhivira sve poslane i zaprimljene e-račune u izvornom obliku, zajedno s prilozima, na najmanje 11 godina, prema Zakonu o računovodstvu.

Sve je više korisnika koji se odlučuju na potpunu digitalizaciju poslovanja, što je dijelom potaknula pandemija koronavirusa, a dijelom i sveprisutniji digitalni servisi koji poslovne procese čine puno lakšima, bržima i jednostavnijima.

Neovisno o tome jeste li obrtnik ili imate malu, srednju ili veliku tvrtku, FINA e-Račun mogu koristiti svi, i to bez ugovorne obaveze, a možete ga integrirati i s vašim računovodstvenim servisom. S uporabom FINA e-Računa pojednostavljujete procese, modernizirate poslovanje, ali i štedite vrijeme i novac.

Kako biste pronašli pravo rješenje za vaše poslovanje, obratite nam se s povjerenjem!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije