Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Korisno za znati

Ne znate na kojoj strani auta punite gorivo? Ova strelica na kontrolnoj ploči će vam pomoći

Zagreb: Automobil Volkswagen CrossPolo na testu
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
19.12.2023.
u 12:38

Pojašnjenje ovog simbola može vam olakšati ako ste jedan od onih vozača koji često mijenjaju automobile.

Na kontrolnoj ploči automobila, uz ikonu za gorivo, nalazi se mala strelica koja ukazuje na lokaciju rezervoara za gorivo. Za vozače koji često mijenjaju automobile, poput onih koji koriste službena ili iznajmljena vozila, ova mala strelica može biti od velike pomoći prilikom posjeta benzinskoj postaji.

Neki vozači nisu upoznati s značenjem male strelice koja se pojavljuje na kontrolnoj ploči većine automobila, uz simbol za gorivo. Ovaj mali trokutasti simbol, smješten s lijeve ili desne strane simbola za gorivo, služi kao pokazatelj na kojoj strani vozila se nalazi rezervoar. Strelica je posebno korisna kada vozači nisu sigurni kako se pravilno postaviti na benzinskoj postaji, prenosi Dnevnik.hr.

POVEZANI ČLANCI:

U slučaju nejasnoća oko vrste goriva koje treba uliti, većina automobila ima oznaku na poklopcu rezervoara, koja pomaže riješiti tu potencijalno skupu zagonetku.

VIDEO Advent uz more u Opatiji: Izmamit će osmijeh na lica malih i velikih

Ključne riječi

Komentara 3

OT
otrovnijezik
17:22 19.12.2023.

Znam, s one strane gdje je otvor za punjenje rezervoara.

HU
Heroj_ulice
19:35 19.12.2023.

Čovjek je u pravu. Probaj ti puniti sa suprotne strane.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije