Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi terenac

Suzuki S-Cross - novi SUV za gradsku džunglu

suzuki s-cross (1)
Foto: Suzuki
1/6
20.10.2012.
u 12:00

Novi S-cross označava početak ambicioznog plana japanske tvornice - da svake godine, počevši od 2013., predstavi jedan novi model

Ne treba smetnuti s uma da je Suzuki jedan od pionira SUV klase - Vitaru iz 1989. godine smatraju začetnikom tad potpuno nove generacije vozila. Uz to, za japansku tvornicu svojstvena je proizvodnja uzbudljivih i otkačenih vozila, kao što su Splash ili Jimny, koja su sasvim u skladu sa sloganom kopanije - \"Way of Life\". Zbog toga ne čudi što sad Suzuki predstavlja novi revolucionarni crossover. Riječ je o kompaktnom SUV-u dugom 4,3 metra, koji je prije svega orijentiran na komfor u vožnji, ali će također biti praktičan zahvaljujući prtljažniku, koji bi trebao biti među najvećima u klasi.

No S-Cross neće biti samo gradski SUV. Suzuki će ga opremiti modernim 4x4 pogonom, i to sustavom koji će biti evolucija dosad provjerenih rješenja te kapacitetnim off-road ovjesom, u čemu Suzuki ima vrlo bogatu i uspješnu tradiciju. No najvažnije je da bi novi model trebao nuditi široku lepezu performansi, koje će ujediniti off-road, ekonomičnu (najavljuju ekstremno malu potrošnju) i sportsku vožnju te dobre karakteristike na snijegu. Ukratko, novi model će, prema tvrdnjama proizvođača, uljepšati svakodnevne zadatake poput vožnje djece u školu, odlazak u kupnju, ali i omogućiti uživanje u vikend-putovanjima ili odlazak na sportske aktivnosti u prirodu. S-Cross trebao bi biti savršen automobil za aktivni urbani životni stil i osigurati više slobode u svakodnevnom životu. Japanski proizvođač S-Crossom će upotpuniti svoju ponudu modela jer mu, pored Alta, Splasha, Swifta, Kizashija i Grand Vitare, nedostaje kompaktni model. S-Cross u prodaju kreće sljedeće godine.

Ključne riječi

Komentara 2

N1
Nešo.15
17:39 20.10.2012.

Več ima puno AWD-SUV kompaktne modele, najbolji su: Citroen C4 Aircross, Renault Koleos, Jeep Compass, Dacia Duster, BMW x3, Dodge Nitro, VW Tiguan, itn.

Avatar flegmatik
flegmatik
09:55 21.10.2012.

Jos jedan terenac za po gradu. Kako god da ih dizajniraju, i kakve god odlike da imaju, meni svaki terenac izgleda ruralno. Pa tako i ovaj Suzuki.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije