Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA TESTU

Škoda Citigo kao mala mobilna redakcija

'19.06.2013., , Zagreb -  Automobil leteceg reportera u gradu.  Photo: Daniel Kasap/PIXSELL'
Daniel Kasap/PIXSELL
28.06.2013.
u 18:17

Držač za šalicu kave na dohvat je ruke, a pretinci su raspoređeni po čitavom automobilu

U poslu multimedijalnog novinara, kad si cijeli dan na terenu, automobil prestaje biti samo prijevozno sredstvo, on postaje mala mobilna redakcija. Koji put imam vremena sjesti na terasu neke kavane, okružen ljudima, te montirati, pisati, uređivati i istraživati. No često vijest ne čeka nikoga. Taman kada završim sa snimanjem neke izložbe jurim na izvanrednu konferenciju za novinare koju trebam prenositi uživo, a potom na drugi dio grada napraviti priču o nekom gradskom problemu. Današnji elektronički mediji, pogotovo internet, teže tome da je vijest objavljena u trenutku dok događaj praktički još traje. Čitatelji moraju moći znati što se događa u trenutku u kojem se događa. Zato je bitno da izjava koju sam upravo snimio završi što prije na vecernji.hr-u.

Iako mali auto, Škoda Citigo ima dovoljno prostora da mogu nesmetano obavljati sve što trebam. Kava je u za to namijenjenom držaču pored vozačkog sjedala, razni kablovi i računalne periferije poput miša potrebni za što efikasnije obavljanje posla postavljeni su po pretincima, a gomile papira ispisanih važnim podacima porazbacane su po policama. Dobro organizirani kreativni nered. Brzi rez tu i tamo u programu za montažu, nekoliko klikova i mogu krenuti na drugi zadatak dok računalo šalje video u redakciju. Za kišnih dana ili toplinskih valova Citigo je puno bolja alternativa kavanama. Klima radi kako želim, radio svira što želim, nema buke i nesmetano mogu pisati za tiskano izdanje Večernjeg lista.

>> Centimetri su svugdje važni, ali na gradskim su ulicama najvažniji

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije