Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Porsche slavi 75 godina i najavljuje spektakularnu izložbu automobila

Porsche slavi 75 godina
Foto: Porsche
1/2
07.06.2023.
u 12:17

Zagrepčani, turisti i ostali prolaznici koji se ovog četvrtka zapute u šetnju centrom grada imat će priliku pogledati posebnu izložbu atraktivnih modela Porsche vozila.

Raritetna i zanimljiva vozila bit će izložena na zapadnom parkingu HNK-a, povodom posebnog datuma za ovaj uspješni brend vozila. Naime, 8. lipnja 1948. godine, prije točno 75 godina, Porsche 356 No. 1 Roadster dobio je dozvolu za promet i upisao se u povijest kao prvi automobil popularne tvrtke.

Osim uzbudljive izložbe automobila, na lokaciji će se odvijati i live oslikavanje Porsche Taycana (MY23) u suradnji s Graffiti na Gradele koji su do sada ugostili najbolje svjetske graffiti umjetnike i muraliste. Posjetioci će tako imati priliku svjedočiti stvaranju pravog umjetničkog djela na ovom popularnom modelu.

Foto: Porsche

Jedan od pažljivo odabranih modela koje će zagrebačka publika moći pogledati je 911 Speedster za koji automobilski znalci kažu da omogućuje jednostavno i čisto iskustvo vožnje. Ovaj model za pamćenje jedan je od najuspješnijih sportskih automobila, s ručno sklopivim mekim krovom otpornim na vremenske uvjete. Posjetioce će oduševiti i predivna maslinasto zelena 8. generacija modela 911 sa standardnom unutrašnjosti u crnoj boji, a na ovoj jedinstvenoj izložbi moći će se vidjeti i popularna 6. generacija u bijeloj boji s crno-crvenom unutrašnjosti i udobnim kožnim sjedalima. Veliku pažnju posjetioca zasigurno će imati kultna crvena Carrera iz 1990. i metalik zelena Carrera iz 1995. godine. Ovom će se popisu slavnih Porsche automobila pridružiti i bijela Carrera 911 GT3 iz 2007. godine te 911 Turbo iz 2001. i najnovija, osma generacija modela 911 GT3 RS iz 2023. godine.

U ovoj nesvakidašnjoj izložbi uživat će svi ljubitelji automobilske industrije, ali i oni drugi koji će imati priliku razgledati popularne modele i iz prve ruke vidjeti posebnosti koje Porsche nudi svojim vozačima i zaljubljenicima u bezbrižnu vožnju...i tako uspješno već 75 godina!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije