Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DO KRAJA 2017.

GM gasi proizvodnju auta i motora u Australiji i Novom Zelandu

Holden
Foto: GM
11.12.2013.
u 12:42

Odluka je uvjetovana snažnim australskim dolarom i visokom cijenom proizvodnje

General Motors objavio je kako će do kraja 2017. godine prestati s proizvodnjom automobila i motora u Australiji i Novom Zelandu.

"Odluka o prekidu proizvodnje u Australiji odražava kombinaciju negativnih čimbenika s kojima se automobilska industrija suočila u toj zemlji, uključujući dugotrajnu snagu australskog dolara, visoku cijenu proizvodnje, malo domaće tržište te možda najkompetitivnije i najfragmentiranije automobilsko tržište na svijetu", rekao je predsjednik i CEO GM-a Dan Akerson u priopćenju.

Iz GM-a poručuju kako će ova odluka tijekom iduće četiri godine utjecati na gotovo 2900 radnih mjesta – 1600 u tvornici u Elizabethu i 1300 u Holdenovoj tvornici u Victoriji, koja je otvorena 2003. godine te je sa 400 milijuna dolara predstavljala najveće GM-ovo ulaganje u Australiji tijekom više od 20 godina. Holden, GM-ov brend koji je desetljećima važan igrač u australskoj autoindustriji, i dalje će biti snažno prisutan na tom tržištu, što se odnosi i na servis i prodaju, kažu u GM-u.

>> GM zbog Opela povlači Chevrolet iz Europe

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije