Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GAŠENJE MARKE

GM zbog Opela povlači Chevrolet iz Europe

chevrolet cruze
Foto: GM
05.12.2013.
u 18:14

Osim Opela i britanskog Vauxhalla, GM tijekom iduće tri godine planira pojačati i prisutnost luksuznog Cadillaca u Europi

Chevrolet, uz iznimku nekoliko vozila poput Corvette, više neće biti prisutan na europskom tržištu, priopćili su danas iz GM-a. Ta će tvrtka od 2016. godine u Europi nuditi samo vozila marki Opel i Vauxhall. GM kao razlog za odlazak Chevroleta sa Starog kontinenta naveo tešku gospodarsku situaciju u Europi.

Kako navodi portal Automotive News Europe, razlog leži i u neočekivano lošoj prodaji Chevroleta. GM je 2005. godine modele južnokorejskog Daewooa za europsko tržište jednostavno preimenovao u Chevrolet, no ni zvučno američko ime nije im pomoglo u borbi protiv rivala kao što su Hyundai, Škoda i Dacia, koji nude automobile prilagođenije europskom tržištu. Chevrolet je na slabu prodaju reagirao rezanjem cijena i ponudom skupljih modela, no tako je samo ugrozio njemački Opel.

Osim Opela i britanskog Vauxhalla, koji proizvode manje-više iste automobile, GM tijekom iduće tri godine planira pojačati i prisutnost luksuznog Cadillaca u Europi. Chevrolet će i dalje ostati na tržištu Rusije i bivših zemalja SSSR-a.

Predsjednik i CEO GM-a Dan Akerson rekao je da je ovo najbolje rješenje za sve četiri marke.

"To je posebno pozitivno za kupce automobila diljem Europe, koji će moći kupovati vozila dobro definiranih i vitalnih GM-ovih marki", rekao je Akerson.

>> Platforme i motori su im isti, cijene servisa različite

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije