Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povijesni izbor

Mary Barra prva je žena na čelu automobilske kompanije!

mary barra
Foto: Reuters/PIXSELL
10.12.2013.
u 21:18

U General Motorsu počela je raditi prije 33 godina kao obična pripravnica. Danas je postala pionirka u autoindustriji

General Motors danas je imenovao novog direktora, odnosno direktoricu. U upravljačku fotelju zasjest će 51-godišnja Mary Barra i time postati prva žena na čelu neke velike automobilske tvrtke u povijesti te jedna od rijetkih čelnica u velikim industrijskim korporacijama, napominje USA Today.

Barra će dužnost službeno preuzeti 15. siječnja sljedeće godine od Dana Akersona, izvršnog direktora i predsjednika GM-a od 2010. godine koji je najavio odlazak u mirovinu.

- Počašćena sam što ću voditi najbolju momčad i pridonijeti ubrzanom rastu u ovom izuzetno uspješnom periodu u kojem naša tvrtka bilježi najjače financijske rezultate u novijoj povijesti - navela je u priopćenju Barra čija je cijela karijera vezana uz GM gdje se se od obične pripravnice u 33 godine popela na rukovodeću poziciju.

>>General Motors u zoni dobiti - i to 1,2 milijarde dolara
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije