Naslovnica Auti Automobili

Gdje vas snimaju? Donosimo popis svih kamera u Hrvatskoj

Do kraja godine nadzorne kamere koje registarske pločice prepoznaju automatski na Jadranskoj i Podravskoj magistrali te u Metkoviću.
12. listopada 2017. u 13:04 50 komentara 74151 prikaza
kamere
Pogledajte galeriju 1/6

Do kraja ove godine bit će postavljene fiksne kamere za nadzor brzine s ugrađenim sustavom za automatsko prepoznavanje registarskih pločica (ANPR) na Jadranskoj i Podravskoj magistrali te Metkoviću, a dosadašnja pokrivenost kamerama u Varaždinu bit će pojačana.

Mercedes-Benz Remote Park-Pilot: Um Parkvorgänge zu erleichtern, bietet die Mercedes-Benz E-Klasse als Sonderausstattung drei Varianten von Park-Assistenten: den Park-Pilot - optional mit 360° Kamera - sowie den neuen Remote Park-Pilot. ;  Mercedes-Benz R TEHNOLOGIJA Pomoć pri parkiranju: kamere i mobiteli umjesto senzora

Iako će biti postavljena 21 kamera, stvorit će se dojam da ih je gotovo tri puta više, odnosno 60, jer će biti toliko kućišta u koja će se kamere po potrebi postaviti duž prometnica. Ti će ormarići – puni ili prazni – ubuduće biti vidljivi i u Dubrovniku, Zadru, Šibeniku, Virovitici, Koprivnici, Sukošanu, Biogradu, Posedarju, Pirovcu, Vodicama, Pitomači, Slatini, Novigradu Podravskom, Suhopolju, Posedarju, Pakoštanima, Svetom Ivanu Žabno, Čačincima...

kamere
1 / 7
Kamere

U lanjskom Projektnom zadatku unapređenja rada i modernizacije prometne policije Ministarstvo unutarnjih poslova bilo je procijenilo da će pojedini uređaj stajati 300 tisuća kuna, a ormarić 45.000 kuna pa po tome ispada da će ova oprema stajati 7,8 milijuna kuna.

kamere zagreb Big Brother Uz postojećih 118, kamere se postavljaju na još 20 lokacija

U lov i radarima na tronošcu

Uložit će se i u 26 presretača s ugrađenim uređajima za mjerenje brzine za koje je u tijeku postupak nabave, a osim fiksnih kamera, MUP do kraja godine kani nabaviti i 20 ručnih uređaja za mjerenje brzine te deset radara na tronošcu kako bi snimili i vozače na prometnice na kojima nema fiksnih kamera. Ta će oprema biti “rezervirana” za Zagorje, Međimurje, Liku, Istru i dio Slavonije.

test guma Objavili rezultate Test zimskih guma: evo koje su najbolje, a koje najgore

Naime, trenutačno je duž prometnica u Hrvatskoj u 58 kućišta postavljeno ukupno 27 fiksnih kamera koje prometne prekršitelje snimaju na području policijskih uprava splitsko-dalmatinske, zagrebačke, osječko-baranjske, primorsko-goranske, karlovačke i varaždinske. Sada će kamere dobiti zadarska, šibensko-kninska, virovitičko-podravska, koprivničko-križevačka i dubrovačko-neretvanska policijska uprava. Na području PU splitsko-dalmatinske i PU varaždinske postojećim će se kamerama pridodati nove – u Podacama, Podgori, Ruskamenu, Dućama, Seget Vranjicu te na varaždinskoj obilaznici i u Koprivničkoj ulici u Varaždinu.

kamere NOVE 'IGRAČKE' Policija se naoružala kamerama koje očitavaju 10 vozila u sekundi, rade danju i noću...

Poginulih u prometu sve više

Za odabir lokacija presudni su bili statističko-analitički pokazatelji mjesta na kojima se događaju najteže prometne nesreće uzrokovane prebrzom vožnjom. Takvih je nesreća nažalost napretek. Umjesto da se broj žrtava na cestama smanjuje – kako je to predviđeno Nacionalnim programom sigurnosti prometa na cestama kojem je cilj da se do 2020. broj poginulih na prometnicama smanji na 213 godišnje – on je u porastu pa je s 5. listopadom od početka godine bilo 250 poginulih u prometu, što je 17 više smrtno stradalih nego lani u istom razdoblju.

kamere
1 / 29
Kupci koji žele sudjelovati u dražbi moraju uplatiti 10 posto vrijednosti početne cijene određenog vozila za koje se natječu.

Samo u prvih pet dana listopada žrtava je bilo devet, prošle godine tri. Je li se broj poginulih proteklih dana još više povećao u odnosu na prošlu godinu, može se pretpostaviti, no ne i sa sigurnošću tvrditi jer je MUP iz nekog razloga na svojoj internetskoj stranici sa 6. listopada prestao ažurirati podatke o poginulima u prometu. 

Pogledajte i video: Top 10 najjeftinijih rabljenih automobila

[video: 21978 / Top 10 najjeftinijih rabljenih automobila] policija,brza vožnja prijeti kazna zatvora natri godine Pijan projurio naseljem vozeći 171 kilometara na sat! kamere odvjetnik upozorava: Kamere u gradu nas ugrožavaju, postajemo policijska država zagrebparking Kako suzbijati kriminal Zagrebparking će po registraciji znati koji je auto ukraden    

VIP izdvaja za Vas

  • lojtra1:

    Prazan ormarić 45000 kuna? Je li bar pozlaćeni?

  • Vražji Vrag:

    Lokacije su birane strateški kako bi se oteo novac

  • wolf_cro:

    U jednu ruku odobravam, a s druge strane ne vodi ničemu represija bez prevencije. I dalje se nemilosrdno kažnjava ljude koji povezu par km brže žureći na posao, dok se baje koji voze po 120+ u naseljenim mjestima i dalje ... prikaži još! izvlače jer čim ih se i zaustavi oni nazovu nekoga tko promptno stornira kaznu ili ovima javi da ga ne kažnjavaju, a ako se prometni policajci i usude kazniti ih prebaci ih se u neku zabit daleko od obitelji. Da je sustav pravedan ljude koji povezu koji km brže bi se prvo trebalo upozoriti, pa onda ako nastave onda ih kažnjavati, a za one sirove ne smije biti milosti. I na kraju krajeva - te kamere i dalje neće moći utvrditi je li vozač pijan, a alkohol je ipak češći uzrok nesreća od samih brzina (nije svaka brza vožnja uzrok nesreće ako vozač nije pijan dok obrnuto gotovo uvijek bude nesreća ako pijan brzo vozi; ali bez daljnjega ne opravdavam brzu vožnju). Za kraj - osim nove opreme sustav hitno treba i nove mlade školovane policajce. Ovi stari većinom su neškolovani ostaci, koje se čeka prirodnim putem da odu u mirovinu. A za to vrijeme oni i dalje štite sve i svašta i selektivno kažnjavaju. Samo častan, pošten i školovan policajac je ponos države.