Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kako suzbijati kriminal

Zagrebparking će po registraciji znati koji je auto ukraden

zagrebparking
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/2
15.12.2015.
u 11:37

Na konferenciji Ureda za upravljanje u hitnim situacijama najavljeno da su popisani vrtići u kojima će se nagodinu jačati kontrola

Policija, Ured za hitne situacije i Sigurnosno-obavještajna agencija (SOA) imaju velike videozidove na kojima i uživo dobivaju sliku s 300 kamera po gradu.

Riječ je samo o jednoj od mjera kojima se može povećati sigurnost zagrebačkih ulica, o čemu se razgovaralo na skupu koji je jučer organizirao Ured za upravljanje u hitnim situacijama. Povod raspravi sve su češći teroristički napadi na gradove u svijetu, a razgovaralo se i o sprečavanju svih razina kriminala.

– Policiji smo ponudili i rješenje kojim bi dobivala obavijesti o ukradenim automobilima. To će funkcionirati tako da im u sustavu "zablinka" registracija ukradenog vozila ako je kontrolor Zagrebparkinga unese pri provjeri je li za vozilo plaćeno parkiranje – kazao je Mate Kraljević, čelnik prometnog redarstva koje upravlja kamerama. Alen Ostojić, član Savjeta za urbanu sigurnost gradonačelnika, pozvao se na istraživanje prema kojem Zagrepčani imaju pozitivan stav o kamerama, no da bi trebalo osnovati kontrolno tijelo u kojem bi sjedili i sami građani kako se ne bi snimao privatni život.

– Imamo više od 4000 javnih kamera koje se sve više postavljaju i na škole i vrtiće, no cilj nam mora biti da se one koriste pod jasnim uvjetima, da se objedine i da dobijemo snažan alat za otkrivanje zločina – rekao je Ostojić. Dodao je da je napravljena lista prioriteta dječjih vrtića u kojima će se 2016. povećati sigurnost. Na skupu su bili i stručnjak za terorizam Mate Laušić, profesori Ognjen Čaldarović, Zvonko Orehovec i Mirko Bilandžić te Večernjakovi novinari i ratni reporteri Hassan Haidar Diab i Bernard Karakaš.

Komentara 5

Avatar utunelu
utunelu
12:21 15.12.2015.

zagrebparking nema pravo niti naplacivati kazne a jos manja nezakonito snimati.!!!Opet bandicevi monstrumi krse zakon i to zakon za koji može robijati

Avatar Dobronamjerna_osoba
Dobronamjerna_osoba
12:07 15.12.2015.

Super

LA
LANA555
14:42 15.12.2015.

Pa mi jos malo necemo trebat policiju.Imamo kamere itd jos nam roboti trebaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije