Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVE 'IGRAČKE'

Policija se naoružala kamerama koje očitavaju 10 vozila u sekundi, rade danju i noću...

kamere
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/3
19.10.2016.
u 09:18

MUP je nabavio deset ovakvih uređaja koji, osim naših, očitavaju sve registarske tablice EU te susjednih zemalja koje još nisu u Uniji

Hrvatska policija nabavila je nove uređaje, kamere kojima je potrebno samo nekoliko sekundi za otkrivanje neosiguranih i neregistriranih vozila, piše Dnevnik.hr.

– Te kamere očitavaju 10 vozila u sekundi. Uređaj može raditi danju i noću. Nije vezan za vremenske uvjete, radi i po kiši i po magli. Točnost očitanja je 90 posto – kaže v. d. voditelja Službe za sigurnost cestovnog prometa MUP-a Josip Mataija.

MUP je nabavio deset ovakvih uređaja koji, osim naših, očitavaju sve registarske tablice EU te susjednih zemalja koje još nisu u Uniji.

– Osim toga što nam javlja je li vozilo registrirano i tehnički pregledano, dojavljuje i neke druge stvari – je li vozilo ukradeno, ima li vozač neke druge prekršaje... Tako da se njime koristimo za sve oblike policijskog rada – rekao je Mataija.

>> Policijske kamere otkrivaju sve grijehe. Nema više zasjeda, prate vas po gradu

>> Zovu ga senzacijom iz Hrvatske, ali 
on se u Irskoj ne 
osjeća kao zvijezda

Ključne riječi

Komentara 22

Avatar grbadeva
grbadeva
10:01 19.10.2016.

nikada mi neće biti jasno zar je zaista toliko teško naći fotku koja dočarava tekst, jer ova fotka i kamera na njoj nemaju ama baš nikakve veze sa kamerom iz teksta.

PU
pulizg
09:38 19.10.2016.

to je najbitnije da mi imamo kamere na svakom čosku za pljackanje naroda a sanader je bubini i nemoze na sudjenje zbog nekoliko milijardi, meni kazna dodje odma

KR
kresimirn
09:56 19.10.2016.

svaka čast na kupovini uređaja koji će u vrlo kratkom vremenu izbiti novac iz đepova građana, koji očitava dal je auto osiguran ili nije, a pošto su uzeli računicu, neki dan bilo na teveju, nekih 80.000 neregistriranih vozila * kazna za to, pa nek neki matematičar izračuna koliko je to milijuna u proračun.....a da bi ta ista država npr. napravila uvjete za stvaranje novih radnih mjesta, i povukla novac koji bi omogučio tim istim građanima da rade nešto korisno,,,,,nema veze, budu drugi...samo ih pitam...koji drugi ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije