Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Citroën C3! Ljubimac ženske publike spreman za osvajanje

CS3
16.11.2009.
u 11:51

Citroën nastavlja filozofiju započetu još predstavljanjem modela C5, otkad naglašavaju da mnogo napora i novca investiraju u podizanje kvalitete cjelokupnog proizvoda.

B segment najvažniji je segment automobila, što dokazuje udio od 38 posto u ukupnom tržištu. Stoga ne čude Citroënovi napori da što bolje raširi paletu modela u ovom segmentu kako bi do 2012. pokušali dostići 10 posto tržišta.

Najvažniji je njihov predstavnik u tom segmentu svakako model C3, koji će uskoro biti dostupan u novom izdanju, a koji smo prošlog tjedna imali priliku isprobati na cestama sjeverno od Rima.

Podizanje kvalitete

Citroën nastavlja filozofiju započetu još predstavljanjem modela C5, otkad naglašavaju da mnogo napora i novca investiraju u podizanje kvalitete cjelokupnog proizvoda. Nakon prvog susreta s novom generacijom možemo reći kako je dojam kvalitete mnogo bolji, vrijeme će pokazati koliko su stvarno u tome i uspjeli.

Iako danas svi teže biti što veći, francuzi su ovdje bili vrlo suzdržani. Čak štoviše, s ponosom ističu kako je druga generacija modela C3 ostala ispod magična četiri metra, čime se svrstava među najmanje primjerke u segmentu.

Dužina od 394, širina od 173 te visina od 152 cm, dimenzije su koje svakako idu u korist tijekom gradske vožnje. Vrlo simpatičan dizajn privlači prije svega žensku publiku, što je inače specijalnost francuskih proizvođača. Bez obzira na manje dimenzije, C3 raspolaže prtljažnikom od 300 litara obujma, što je više od sve konkurencije.

Smanjena masa

Da nije bilo potrebno izmišljati “toplu vodu” nego samo obnoviti postojeći model, pokazuje rezultat od više od dva milijuna prodanih primjeraka prve generacije.

Dizajn je novog modela mnogo dinamičniji, i kad C3 pogledamo izvana, i u samoj putničkoj kabini. Lagano povećanje dimenzija najviše će osjetiti putnici koji imaju više prostora za noge, i na prednjoj i na stražnjoj klupi.

Nude se i brojni pretinci za odlaganje sitnica, a valja spomenuti kako je pretinac za rukavice velik 14 litara. Napredak je vidljiv na polju mase. Novi je model lakši 40 do 80 kilograma. Za proizvodnju su određene dvije tvornice, i to one u Aulnayju i Poissyju u Francuskoj.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije