Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
britanski premijer

EBU odlučio da će se Eurosong održati u Britaniji, reagirao i Johnson: 'Nadam se da će natjecanje ipak biti u Ukrajini'

Foto: Christophe Gateau/DPA, Richard Pohle/NEWS SYNDICATION/Pixsell
1/11
Autori: Vecernji.hr, Hina
18.06.2022.
u 12:54

"Vjerujem da bi Kijev ili bilo koji drugi siguran ukrajinski grad bili fantastično mjesto za to", smatra britanski premijer Boris Johnson. "To je za godinu dana, sve će biti u redu u vrijeme održavanja natjecanja za pjesmu Eurovizije i nadam se da će Ukrajinci to dobiti", dodao je.

"Ukrajina može i treba biti domaćin natjecanja za pjesmu Eurovizije 2023.", izjavio je u subotu britanski premijer Boris Johnson, nakon što su organizatori rekli da su u pregovorima da se ono održi u Velikoj Britaniji zbog rata.

Višedesetljetna je tradicija da pobjednik Eurosonga iduće godine bude domaćin, ali organizatori su rekli da će se zbog sigurnosnih razloga o domaćinstvu razgovarati s drugoplasiranom Velikom Britanijom.

"Naravno da bih volio da to bude u ovoj zemlji, ali činjenica je da su pobijedili i da to zaslužuju. Vjerujem da to mogu organizirati i da bi im to trebalo biti omogućeno", rekao je Johnson novinarima po dolasku u Veliku Britaniju nakon posjet Kijevu.

"Vjerujem da bi Kijev ili bilo koji drugi siguran ukrajinski grad bili fantastično mjesto za to", smatra britanski premijer.

"To je za godinu dana, sve će biti u redu u vrijeme održavanja natjecanja za pjesmu Eurovizije i nadam se da će Ukrajinci to dobiti", dodao je.

Organizator natjecanja Europska radiodifuzijska unija (EBU) u petak je objavila kako razgovara s britanskom televizijskom kućom BBC o organizaciji idućeg Eurosonga, što je dočekano s razočarenjem u Kijevu koji je zatražio daljnje pregovore.

Podsjetimo, organizatori Eurosonga u petak su donijeli odluku kako Ukrajina ipak neće biti domaćin ovog natjecanja 2023. godine i ulogu domaćina će preuzeti Velika Britanija čiji je predstavnik ove godine osvojio drugo mjesto. Zbog ratnih sukoba u Ukrajini organizatori su procijenili kako nije sigurno održati natjecanje u Ukrajini čiji su predstavnici Kalush Orchestra odnijeli pobjedu ove godine na Eurosongu održanom u Torinu.

 Europska radiodifuzna unija (EBU) koja organizira događaj u svom priopćenju navodi: ''Poznata je tradicija da pobjednik Eurosonga bude domaćin natjecanja sljedeće godine, osiguravajući određene kriterije i uvjete, uključujući sigurnost za sve natjecatelje. S obzirom na rat koji je u tijeku od ruske invazije na ovogodišnju pobjedničku zemlju, EBU je uzeo vremena da provede potpunu procjenu i studiju uključujući pitanja sigurnosti. Natjecanje za pjesmu Eurovizije jedna je od najsloženijih TV produkcija na svijetu s tisućama ljudi koji rade na događaju i prisustvuju događaju i potrebno je 12 mjeseci pripreme. Nakon ove objektivne analize s dubokim smo žaljenjem zaključili da, s obzirom na trenutačne okolnosti, sigurnosna i operativna jamstva ne mogu biti zadovoljena i bili smo prisiljeni donijeti ovu odluku. 

Najavili su kako će BBC biti zadužen u Velikoj Britaniji za organizaciju ovog velikog glazbenog događaja i svakako će se truditi da Ukrajina bude zastupljena u što većoj mjeri i da bude uočljivo kako je Ukrajina pobijedila ove godine.

VIDEO Ivana Brkljačić pokazala račun koji je dobila na jednoj plaži u Hrvatskoj: 'Ovo je cijena kave'


 

Komentara 3

Avatar Storm95.
Storm95.
13:31 18.06.2022.

Ono kad pogledaš vidiš 3 komentara... kad tamo jedna budala priča sama sa sobom 🤦‍♀️

ŠI
Šiba
14:04 18.06.2022.

Britancima i Amerikancima odgovara da rat u Europi traje što duže to nisam ja rekao nego dosta analitičara ekonomista i političara a i jednu ruku i rusiji

NV
novo vriijeme
19:11 18.06.2022.

Ma zašto, pa morate dati podršku Ukrajini ako ste namjestili pobjedu sada dignite ritice i svi u Ukrajinu. A ne podršku iz Italije iz foteljice. Veliki dio Ukrajine je slobodan nitko nije ugrožena na zapadu zemlje , šta se tolikoko boje za sebe neka nešto i žrtvuju za zapadnu demokraciju i ideale koja se brane u Ukrajini.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije