Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JESENSKI HIT

Mel Gibson novim izgledom nametnuo je modno pitanje: Što je muškarac bez brade?

Mel Gibson
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
08.09.2016.
u 11:37

Za jedne simboliziraju muževnost, drugi ih smatraju neurednima, no svajki muškarac koji drži do mode mora nositi bradu

Popularnost brade tijekom povijesti rasla je i padala, no ove jeseni ovaj simbol muževnosti pravi je hit. To je potvrdio i glumac i redatelj Mel Gibson kada se na crvenom tepihu filmskog festivala u Veneciji pojavio neprepoznatljiv, s dugom sijedom bradom.

A što je trend, dobro znaju i domaći pjevači i glumci, poput Ivana Dečaka, Petra Graše, Aljoše Šerića, Janka Popovića Volarića i Dražena Čučeka, koji svoje brade brižno njeguju. Trodnevna, kozja, u obliku konjske potkove, zalisci, ovnovski rogovi samo su neke vrste ovog muškog ukrasa, a čini se da se poznati najčešće odlučuju za onu koja nosi popularno ime “hollywoodska“.

Takvu bradu popularizirali su Christian Bale i Robert Downey Junior, a temelji se na punoj bradi čiji su rubovi jasno definirani. Iako mnogi smatraju da se muškarci odlučuju za bradu zbog lijenosti jer ne zahtijeva mnogo truda, to nije tako. Naime, prema rezultatima istraživanja, muškarci puštaju bradu da bi pokazali dominaciju.

>> Znanstveno dokazano - Brada muškarcima dodaje pet do deset godina!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije