Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROBNA MISIJA

Austrijski glečer poslužio kao simulacija Marsa

Austrija
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
11.08.2015.
u 15:34

Dvojica znanstvenika nosila su prava svemirska odijela teška 50 kilograma

Austrijski glečer poslužio je kao simulacija Marsa kako bi se vidjelo s čime bi se astronauti mogli suočiti na Crvenom planetu. Naime, znanstvenici vjeruju da se voda na Marsu pretvorila u oblik sličan glečeru, s ledom ispod stjenovite ili pjeskovite površine.

Na probnoj misiji održanoj u petak u Kaunertalu dvojica znanstvenika nosila su prava svemirska odijela teška 50 kilograma, prenosi Reuters.

- Moj glavni cilj je da se osjećam što sličnije onome kako će se osjećati pravi astronaut u budućnosti, na Marsu ili na drugim tijelima - rekao je jedan od znanstvenika, Španjolac Inigo Munoz Elorza.

On i njegov austrijski kolega Stefan Dobrovolny sa središnjicom su mogli komunicirati samo putem radija, a na odgovor su morali čekati 20 minuta, čime se simulirala vremenska razlika između Zemlje i Marsa. U Austrijskom svemirskom forumu smatraju da će čovjek moći stići na Mars za 20 do 30 godina.

Kako je misija izgledala pogledajte u videu.

>> Testiranje NASA-inog ogromnog padobrana opet neslavno završilo

>> Izvanzemaljac, svemirski pauk ili...? Pogledajte fotografiju s površine Marsa

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije